Default style- Alternative style

Barbears - Enter The Bear

 

Vannak kis Hazánkban olyan zenekarok, akik nem nagyon tartoznak semmilyen slepphez sem, esetleg csak alkalmi társulásként koncerteznek. Csinálják a maguk dolgát és kész. Mellesleg oda is basznak a zenei állóvíznek. Burning Full Throttle, Alone In The Moon, Band In The Pit, stb (Van még egy-pár)...No meg a Barbears.

 A Barbears az a zenekar nekem, akik megbízhatóan hozzák a magas színvonalat. Ugye kivált az énekesük és helyére találtak egy fiatal srácot. Blanár Leventét, aki már megmutatta a tudását a Let The Cigar Die zenekar vokalistájaként. Nem csak a koncerteken tud brillírozni a srác, hanem ezen a lemezen se tud nagyon rontani. Ráadásul itt is gitározik, ezért még vaskosabb lett a hangzás.

 Az Enter The Bear egy nagyon erős album, félig-meddig követi a Doombar EP vonalát, de már érezni a változás szelét. Ebből a szélből nagy vihar kerekedhet, tehát aki fél a vihartól, az most szedelődzködjön és menjen haza.

 Nagyon erős és kemény dalokkal kezd a lemez és éppen ezért jól jönnek az olyan szösszenetek, mint a Grasshopper, vagy a Dear Hami. Kicsit levegőhöz juttatják a hallgatót a Lake Of Doom Sludge-os zúzása, a Vagabond Doomolása, vagy a So It Goes ultra súlyos komplexitása mellett. A kezdő dal "meg csak" azt mutatja meg, hogy itt vannak és letépik a medvék a fejed, ha nem figyelsz oda. 

 

A lemez második fele ígéri a változást. A God Damn Lord Olyan kemény, mint az alaszkai döglött kutya lába. Ilyet még nem nagyon hallottam a Barbearstól. Aztán csavarnak a dolgon a srácok és bedobják az Inner Space Intervals dalt és nem hiszel a fülednek. Lebegős, elszállós, már majdnem psychadéliás, bár a végére azért bekeményítenek,csak hogy ne nyugodjon meg a pici lelked. Ez a személyes kedvencem. Szépen felépített dalocska. A La Muerte Peluda sem egy megszokott dolog a medvéktől. Igazi buli zene, óriási groove-okkal. A Dread pedig keretbe foglalja az egészet. Én itt hallok némi Stone Temple Pilot szerű sötét borultságot is.

 Még utoljára annyit jegyeznék meg, hogy Levente hangja akkor érvényesül igazából, amikor tisztán énekel és nem repeszt. Pedig repeszteni is tud. Egy igazi repesztő gép.  Barbears Bandcamp.

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr607671906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása