Default style- Alternative style

Monolord - Vænir

 

 Nem tudom, mit jelenthet, a lemez címe, de a gugli fordítása szerint izlandiul "várható"-t. Nem is tudom, szerintem nem, de nem baj, induljunk ki ebből. De mi az ördög várható? Pont az? A "várható" azt jelenti - ráadásul, ha a Monolord mondja - hogy ez még csak az előzménye valaminek. Pont mikor látod a bozót tűz füstjét, de magát a tűzet még nem és tudod, ha nem futsz el, akkor a füst csinál ki és,ha az elöl megmenekülsz, akkor maga a tűz fog elevenen megsütni.

 

A Monolord új anyaga már nem a füst, hanem maga az izzó pokol tüze. Bár inkább jege, merthogy semmi melegség nincs ebben a rideg kreatúrában. Az Empress Rising már szerepelt nálunk és bevallom kicsit féltem, hogy beleesnek abba a csapdába, amibe oly sokan. Önmagukat ismétlik. Hát Nem. Csavartak még egyet a dolgon és megfogalmazták a SEMMIT. Ez az a fajta SEMMI, ami aztán a világvégénél is rosszabb; a haldokló, magányos lelkek is inkább trópusi üdülésnek minősülnek. Megmutatják a zenén keresztül, milyen az, amikor nincs biztos pont, mert nincs mihez viszonyítani. Azt is lehetne mondani, hogy az űr kietlen és csendes magányossága, de már az is valami, ez pedig még az se. A Cosmic Silence a legrövidebb és legfurcsább dal az albumon, a reneszánszosan megszólaló gitárokkal és a nem létező dobbal, ami mégis ott lüktet a dobhártyán. Minden valahonnan "onnan" szól. Megnyugtatóan. Majdnem, de amikor konkrétabban akarod hallani, akkor elhúzódik és amilyen erővel akarod utolérni, annyira távolodik "oda".

 

 

Lehetne az Electric Wizardhoz hasonlítani, de azért ez mégis csak más. Míg a Wizard egy folytonosan farkába harapó kígyó, addig a Monolord a folyamatosan önmagát zabáló természet, állatokkal emberekkel együtt. Elkezdesz félni, a mitől is? Nehéz szavakba önteni ezt a zenét. Vonz, mint molylepkét a láng. Tudod, hogy nem szabad, de még egyszer csak. Na? Tényleg! Akkor csak egy számot! Bandcamp. Face.

 Könyörögsz azokért a jól eltalált riffekért és búgo, zúgó basszushangokért. Monolord megcsinálta, most pedig félek, hogy mi lesz a következő lépés. Mi jöhet? A füst megvolt (Empress Rising), a Tűz is itt van. Ezután csak isa por és hamu. 

AMEN!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr607207983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása