Default style- Alternative style

Holy Serpent - Holy Serpent EP

 

A Holy Serpent zenekarról ennyi az összes info: "Holy Serpent is a Heavy Psych rock band from Melbourne, Australia." Ez is több, mint a semmi. Legalább jók és a kevesebb több elvét követik.

 Szóval Ausztrália. Adott már az a földrész nem egy kiváló jó zenekart és közöttük is voltak jó néhányan, akik vagy új stílust alkottak, vagy egyszerűen a régi jól bevált recepteket használva új medicinát kavartak a beteg és nélkülöző fül számára.

 A Holy Serpent is valami nagyszerű mixtúrát hozott létre. Nagyon mélyről jövő zsigeri Doom muzsikát kevernek Space rock és némi Acid rockkal. Erre rájön még az a fura hippis orgánumú ének, amit én nem tudok nagyon befogadni. Akkor se, ha legyen szó mondjuk egy olyan bandáról, mint az At Devil Dirt. Ők hatalmas zenészek, de valahogy sem a fejemben, sem a lelkemben nem áll össze a kép. Azonban itt a konstelláció tökéletes. 

 Mindegyik szerzemény lassú őrlődés a fogaskerekek között, csak néha megy át középtempóba, de annyira kellemesen jóleső hallgatni, mint részt venni egy ókori római lakomán. Nagyszerű, ahogy elkezdődik az első dal; az a psychedelikus elszállás azzal a szőrös gitárhangzással, majd bejön egy tipische doom riff az agyadba, ami végig követi az egész dalt. Fantasztikus. Az ének pont a nyávogás és a keménykedés határán. Egészségesebb, mint Jim Morrison, de azt a fajta nőies nyafogást nem éri el, amit Billy Corgan tud előadni. 

 Az egész album meghatározó hangulatát a folyamatos basszus búgás adja meg, illetve a monotonia, de ez azt hiszem elég alapszintje egy valamire is adó psychedelikus doom rock zenekarnál. Aki erre vevő, az nem jár rosszul. AMEN!

 Bandcamp

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr866942745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása