Default style- Alternative style

2014.11.13 - Trouble (USA), Wall of Sleep, Stereochrist, Reino Ermitaño

2014-11-13-trouble2.jpg

Ismét Magyarországon a Trouble!

Harmadszorra is Budapestre látogat a doom metal műfaj második számú keresztapjának számító, chicagói Trouble. Az 1979­ben alakult zenekar épp harminc éve, 1984­ben jelentette meg debütáló lemezét Psalm 9 néven, amin egyszerre ötvözték a legvészjóslóbb Black Sabbath-hangulatot a nyolcvanas évek elejének brit heavy metaljának ikergitáros megoldásaival és a hippivilág pszichedeliájával. Ugyan a Trouble soha nem lett a tömegek zenekara, mégis felbecsülhetetlen hatással volt a műfajra, hiszen olyan zenészóriásokat is inspirált a munkásságuk, mint a Metallica, vagy a Pantera tagjai.

A harmadik hazai Trouble­koncert legnagyobb különlegessége, hogy a zenekar ezúttal is egy újabb énekessel érkezik. Első, 2007­es fellépésükön ugyanis még a csapat eredeti frontembere, Eric Wagner állt a mikrofonnál, majd az ő távozása után a Warrior Soul egykori főnökével, Kory Clarke­kal játszottak néhány turnét, aki azonban sem a zenekar, sem a rajongók reményeit nem váltotta be. A Trouble mikrofonja mögött így ismét egy új arcot köszönthetünk, aki a műfaj fanatikusainak nem is annyira új, hiszen arról a Kyle Thomasról van szó, aki a legendás, New Orleans­i doom/sludge­színtér oszlopos figurájaként olyan kultikus zenekarokban tette le névjegyét, mint az Exhorder a Floodgate vagy az Alabama Thunderpussy, ráadásul korábban néhány koncert erejéig már megfordult egyszer a Trouble­ban, 1997 és 2000 közt. A legutolsó Trouble­lemez, a The Distortion Field már Thomas énekével jelent meg tavaly, és világszerte osztatlan sikert aratott a Trouble­rajongók körében.

Egy ilyen legendás csapatnak természetesen az előzenekarai sem lesznek nyeretlen kétévesek. Ez az este így a hazai részről is megismételhetetlen alkalomnak ígérkezik, hiszen a jó ideje hibernált Stereochrist egy különleges felállásban adott koncerttel ünnepli meg debütáló lemeze, a Dead River Blues megjelenésének tízéves évfordulóját, ahol a mikrofonnál a manapság már a Haw­ban éneklő Makó Dávidot láthatja a közönség. A másik előzenekar a Wall Of Sleep lesz, akik itt tartják a szeptemberi HammerWorld magazin mellékleteként megjelenő új lemezük, a No Quarter Given hivatalos bemutatóját. Harmadik vendégzenekarként pedig a női énekessel felálló, okkult doomot játszó perui Reino Ermitañót nézhetjük meg.

November 13., csütörtök, 19:00

Budapest, Dürer kert, Ajtósi Dürer sor 19-­21

TROUBLE (USA)

Stereochrist (HUN) ­ Jubileumi koncert a Dead River Blues megjelenésének tizedik évfordulójára

Wall Of Sleep (HUN) ­ A No Quarter Given című új lemez hivatalos bemutatója

Reino Ermitaño (PE)

Jegyár: elővételben 3800, a helyszínen 4500 Ft.
Jegyelővétel augusztus 25­től a CDPincben, a Dürer kertben, illetve a tixa.hu weboldalon lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr286624667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása