Default style- Alternative style

Purple Dino – Demószaurusz Göröghonból

 Mit is csinálhat az ember sérült térddel szombat éjjel? Naná hogy az interneten lóg. A facebook adta lehetőségnek köszönhetően írt rám a fent említett banda basszerosa, Stef Dee, hogy örülnének, ha a szerkesztőség bemutatná háromszámos anyagukat, ami nem olyan régen látott napvilágot. A görög négyesfogat a tavalyi év végén állt össze, és alig fél évelteltével máris kiadta ezt a remek kis anyagot. A három dalban remekül keveredik a heavy/southern rock bandákra jellemző hangzás és előadás egy kis stoner rock behatással, hát nem is véletlen, hogy párszori végighallgatás után máris ismét a klaviatúrához ültem, hogy hadd ütögessem le a benyomásaimat.

 

Érdekes hangulatok bizonyítják, hogy nem járnak rossz úton a srácok, mind a zene, mind az ének jellemző hatásokat vonultat fel, néhol ugyan kicsivel több határozottság beleférne a játékba, de így is pont megfelelő bemutatkozásnak.  Jó kis húzós gitárriffek húzódnak végig a dalok szerkezeteiben, felelevenítve a sivatag porát, a deszkakunyhókat, a pionírok területfoglalásait és elkeseredett csatáit, vagy éppen a kamionosok végeláthatatlan útjait a pusztán keresztül. A finomabb részeknek a húzása zseniális, egyszerű kis alapokra épül fel egy szintén egyszerű, dallamos, de magával ragadó gitártémákat hallunk, ami azért elég rendesen odabasz. Ilyesmit ritkábban hallok, nekem ezért is volt olyan meglepő, mondjuk szerintem azért aki sok southern rock muzsikát hallgat, annak is be fog jönni ez a fajta hangzás. Érdemes követni a srácok munkáját, hallgassátok meg a demót és terjesszétek az igét!

sly

Facebook: https://www.facebook.com/purpledinoband?fref=ts
Bandcamp: http://purpledinoband.bandcamp.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr995501103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása