Default style- Alternative style

Stoneblade - True Stories

Az egész azzal kezdődöt, hogy múlt nyáron elugrott hozzánk Szaki egy Head For The Sun koncertre ide Dorogra. Ittunk is. Szóba került az új album. Már akkor tudták, hogy True Stories lesz a cime és a dalok is készen voltak. Majdnem. Kb. 90%-ig. 

Tegnap (hétfő) délután jött a telefon. Este Testament koncert, 800 Ft., megyünk, meg jövünk. Semmi éjszakázás. Sofőr van. Mentem. Fasza volt, kivéve a hangzást... Na és itt ki jön velem szembe? Hát persze, hogy Szaki bácsi. Ráadásul ez azért is volt öröm, mivel délelött átküldte a várva várt új anyagot teljes egészében. 

 Tehát most ha tetszik, ha nem megirom a véleményem. 

Fasza. Na jó, azért ne szopjuk ennyire egymás faszát. Mondjuk nagyon jó, mivel maradt bennem némi hiány érzet. Az is igaz, hogy csak kétszer hallgattam meg, de ...

A dalok zsigeriek (ez milyen szó már), ösztönből épülnek fel, de a tudat alakitja ki a végleges formájukat. Az épület tégláit a valóság habarcsa köti össze. Szikár egy épitmény ez. Mint egy ravatalozó, vagy egy hombár. Mindenesetre köze van az élethez, bármennyire puritán is a külső vakolat. Vagy a "Volt" élethez, vagy éppen ellenkezőleg. (Ugye a hombárban gabonát tárolnak, amiből a feldolgozás után kenyér nevű végtermék jön ki, ami életet ad.)

 

Annyira hiányzik a két gitár tömény hangzása, mint grillezés közben egy üveg sör. Sokkal letisztultabb lett ezáltal a hangzásvilág, mint az előző cuccoknál. Igen ezt Szaki is mondta, egy szikár, tiszta hangzást akartak ezeknek a nótáknak. Ez sikerült. Amint meghallgatod az anyagot, egyből tudod, hogy valami nagyszerű történik. Ragyogó zenészek, ráadásul Balázs, aki szemtelenül fiatal olyan hanggal van megáldva, ami...hát nem is tudom. Az X-fucktor elmehet a faszomba. Ordenáré és trágár vagyok, de higgyétek el, a csávó Ördög adta tehetség. A zenész szekció meg pontosan kiegésziti. Kerek a storie, nem csak true. Le veszik a fejed bele p..nak a torkodba, pimaszul és felháboritoan jól, ráadásul még élvezed is. Na ez aztán a perverzió.

 

A boritó pedig tök egyszerű. Logó, meg lángnyelvek, azt csá. Minek túlbonyolitani. Hallgasd meg aztán menj a dolgodra, úgyis azt fogod észrevenni, várod már, hogy hazaérj és meghallgasd ezt a cuccot nagy hangerővel, nagy hangfalakon. Szerintem meg is fogod venni a lemezt, nem csak meghallgatod a Facebook oldalukon keresztül.

 Stoneblade Official

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr935377409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása