Default style- Alternative style

Lumberjack Commando - The Bad Memories Lodge EP



Ezt a le kaptuk:

Tisztelt Stoner Rock blog!

Nagykanizsai stoner metal zenekar vagyunk, doom/ sludge beütéssel, amely a Lumberjack Commando nevet viseli, immár másfél éve. Azzal a kéréssel fordulunk Hozzátok, hogy ha van rá mód, akkor szíveskedjetek egy kritikát írni a zenekar szerzői kiadásban megjelenő Ep-jéről. A kiadvány címe: The Bad Memories Lodge.

A zenekar 2011. szeptember 18-án alakult meg 4 taggal Nagykanizsán. Az alapító Rác Hunor (gitár) volt, aki egyszerű, de húzós riffekkel szerette volna elhalmozni a nagyérdeműt a stoner/rock/metal műfaj keretein belül. Az ötletgazda nem bizonyult oszlopos tagnak, rövid időn belül távozott a zenekar életéből, így a banda trióként működött tovább, Péter Tamás gitár, Pávlicz Norbert dob, és Parti Péter basszusgitár felállással. Hosszú keresés után végre megtaláltuk a tökéletes énekest Kun Ádám személyében, akinek teljesítménye mindenkit lenyűgözött. Így kezdődött meg a már meglévő négy dal rögzítése, aminek eredményeképp a tárgyalt Ep napvilágot látott. A nóták felvételei közben vált világossá, hogy ezek a riffek két gitárral szólnak igazán jól és élőben is csak úgy tudjuk reprezentálni a kétszólamú témákat, ha beveszünk még egy hathúrost a csapatba.

Így került képbe Jánosi Péter, aki egy hét leforgása alatt beilleszkedett a zenekar életébe és így már 5 főre duzzadva folytak a próbák. A zenekar bemutatkozó koncertjére 2013. május 10-én került sor Nagykanizsán. További megmozdulások várhatóak még a nyár folyamán szintén Kanizsán, ahol előreláthatólag egy színpadon játszhatunk majd a Moby Dickel, a brit Helgrindel, és a Rómeó Vérzikkel.

Reméljük elnyeri a tetszéseteket a friss Ep-nk és érdemesnek találjátok arra, hogy a Stoner Rock Blog táborának is bemutassátok!

Üdvözlettel:
Lumberjack Commando"


Már nagyon kezd tele lenni a pohár ezzel a "Pantera szerű", sludge, southern szarral.  Néha már azt hiszem, hogy aki egy kicsit is hozzá tud ugatni bármiféle hangszerhez, az egyből ilyesmit kezd játszani. Igen elismerem, a receptúra alapjai igen egyszerűek. Vegyél egy fószert, aki tud üvölteni, meg néhány dög egyszerű, de fogós riffet azt bassz oda. Na ez falusi szinten, az öt főt befogadó kocsmában működik, feltéve, ha jóval éjfél után kezdődik a konci és a törzsek már rég a kocsma falát okádják telibe.

Az üvöltözős srác nem árt, ha tud énekelni, netalán még dallamokat is. Az se baj, ha a dobos nem csapkod, mint hal a szatyorban, mi több a basszusgitárral egyetértésben tudják odatolni az alapokat a gitáros(ok) alá. Nem fogunk vért hányni akkor se, ha a gitáros (esetleg gitárosok) azt a hat húrt nem csak zavaró tényezőnek látják, ami visszafogja őket a zenélésben.

A Lumberjack Commando tényleg odabasz. Bár nem tudom miért-e név, nekem A. Swarceneggger jut eszembe, mert vagyok már olyan öreg, hogy a Commando nevű eposzt még hangalámondásban láttam, kalózvideón, a Conanról, már nem is beszélve. Mindegy is a névválasztás, mert ennek ellenére tényleg odabasznak, mint Conan Swarzenbürger a köpdő tevének.

Az énekes tényleg érzi, amit köll. Szinte látom magamelött, amint letépett ujjú kockás ingben feszit, mint a kaszáspók. Könnyen megjegyezhetőek a refrének, már-már fütyülhetők. A riffek pedig olyan zsirosak, mint az a szalonna, amit épp most vacsoráztam hagymával, paprikával, friss kenyérrel. Nyami.  Iszonytatóan megszólal ez a négyszámos EP. Csak mosolygok, mert annyira rendben vannak. Ilyesmit legutóbb a Stoneblade zenekarnál hallottam. Nemsokára náluk is új anyag van  a kanyarban. Ami pedig a dolog sava bors, hogy koncerteken is ezt hozzák, csak egy kicsit intenzivebben. Ha a  Lumberjack Commando is hozza ezt és miért ne hozná (képesek rá szerintem), akkor elég magasra tarthatják a Rock zene hazai zászlaját. 

(Ez milyen szép lett a végére) Soundcloud , Facebook 

 AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr425331032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolyembeR 2013.05.29. 18:46:25

Haha, 'szameg, én 11-én voltam Kanizsán... nagyon berúgtam és hánytam fényes nappal valami bár előtt. Mindezt egy iskolai tanár társaságában. Jobb lett volna ezt a koncerten eljátszani!
süti beállítások módosítása