Default style- Alternative style

High Priest Of Saturn 2013

.

Üdv mindenkinek! Ezúttal a Glorious Space Riders csoport létrehozója, Bien János gondolta úgy, hogy szívesen írna nálunk. Ajánlóját fogadjátok sok szeretettel:

A SZATURNUSZ BEFOLYÁSA ALATT:

HIGH PRIEST OF SATURN – HIGH PRIEST OF SATURN. 2013. (SVART RECORDS)
 

high priest album.jpg

A fagyos északi Trondheimből szabadítja ránk végzetszerű psychedelikus metál albumát a High Priest of Saturn.  Első gondolatom az volt, amikor a Facebookon megláttam a nevüket és megjelenésüket, hogy micsoda remek nevet választottak maguknak. Aztán kiderült, hogy valóban telitalálat ez egy szaturnuszi okkult erőket idéző doom / stoner banda számára.

A kezdeti szimpátia után mélyebbre ástam magam a történetükben és kiderült, hogy már 2011- ben kiadott egy nagyon ígéretes demót a norvég doom /stoner  trió.

A demón szereplő két dalt újra felvették és némileg súlyosabb verzióban szerepeltetik a március 22.-én megjelent High Priest of Saturn című bemutatkozó nagylemezükön. Az album négy dalából egy sem rövidebb, mint 9 perc. Ez már önmagában is mutatja, hogy hosszú és psychedelikus utazásra csábítják a hallgatót! A lassú, doomos tempók, a  Sabbathosan mélyre hangolt vastag gitárriffek egyrészt eszembe juttatnak olyan nagy kedvenceket, mint a Sleep, vagy a Jex Thoth. Másrészt az orgona kreatív használatával a dalok lebegősebb és szellősebb hangképet nyernek. Emiatt még a ’70-es évek elejének olyan ősmetal bandái is eszembe jutottak, mint az Atomic Rooster és az Iron Butterfly. Lehet, hogy csodálkozni fogsz a hasonlaton, de mégis leírom : Merethe énekhangja a ködös effektezés miatt, akár egy jobban elszállt psychedelikus shogaze bandába is elférne. Olyan hatást kelt, mintha egy másik dimenzióból szűrődne át hozzánk. A sötétebb égi szférák lényeivel pendülnek egy húron. Mint tudjuk, Szaturnusz Testvér soha nem volt különösen jó indulatú az ember számára. Hacsak nem arról az oldaláról vizsgáljuk a bolygó hatását, hogy mindig komoly leckéket ad számunkra és ebből hosszabb távú tapasztalatot szerezhetünk. Az asztrológusok jól tudják, hogy a Szaturnusz, erős anyagiakkal kapcsolatos szenvedést mér arra a földi lényre, aki annak hatása alatt születik le szép planétánkra. De hát a karmikus leckét mindenkinek végig kell járnia, aki a fejlődésnek ezt az útját választotta! A High Priest of Saturn Őt választotta mesteréül. Hordozzák is a keresztet, ahogy csak egy igazi doom banda tudja.

Egy izmos és egyedi hangulatú, kreatív bemutatkozás ez az album! 

high priest band.png

Tagok :


Merethe - Vocals, Guitars, Organ

Robert - Bass (Resonaut, ex-Grenjar, ex-Istorn, ex-Mørkekunst, ex-Unbeing, ex-Mare)

Andreas - Guitars, Drums (Mabuse, Resonaut, ex-Summit)

.

Track listing :


1. Protean Tower (10 : 30)

2. Kraken Mare (09 : 06)

3. Crawling King Snake (09 : 01)

4. On Mayda Insula (12 : 49)

.

high priest csajszi.jpg.

 

Bandcamp : http://highpriestofsaturn.bandcamp.com/

Facebook : http://www.facebook.com/highpriestofsaturn

.

Szerző : Bien János (Yell) - Sky Children

http://about.me/bienjanos

 

 .

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr165228374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása