Default style- Alternative style

A Pálinka


 Ha most azt kérdezitek magatoktól, hogy kerül ez ide akkor talán ez lehetne egy hivatalos válasz: A művészi alkotás folyamata olyan, mint egy jó pálinka ízlelése, szívet, lelket melengető érzés! De ez hazugság lenne még akkor is ha igaz. A valóság az, hogy Nico barátommal való élcelődés után keveredtünk e téma irányába. Kérte, hogy írjak valamiről én meg értetlenkedve kérdeztem miről, ő meg mondta szívatásból, hogy a pálinkáról erre én mondtam írok ha kiteszi, ő meg mondta ha írok akkor kiteszi, tehát eme gyenge elméjű diskurzus után teljesítem tartozásom.


 A pálinka az erjesztett gyümölcsök lepárlásával készülő gyümölcspárlatok egy hagyományos, magyar fajtája. Leggyakoribb alapanyaga a szilva, a körte, az alma, a kajszibarack, a cseresznye, a szőlőtörköly és az eper, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből készülhet, minimum 37,5%-os alkoholfokkal rendelkezik. De hagyjuk a hivatalos dumát mindenki tudja, hogy a boltival szemben a hazai, házi szőttes az igazi ami eléri legalább az 50 fokot, amibe a gyümölcs gyűjtője és a párlója is szívét, lelkét beleadja. A készítők szándéka nem a művészet, még akkor sem ha a megfelelően elkészített nedü maga a művészet, csak annyi a cél, hogy üssön és finom legyen.


 De azért, hogy zenei vonatkozása is legyen a posztnak megjegyezném, nekem ilyen a stoner rock azon belül is a Clutch utolsó lemeze, az Earth Rocker. Nem akar technikás lenni, mégis az, nem művészkedő, végre a kevesebb több elvét követik a srácok, felhagytak a mojolással és készítettek egy igazi rock lemezt amit nem kell megfejteni. Tudjuk, hogy tudnak ők ilyet csinálni ez már a Blast Tyrant-tel bebizonyították, csak sajnos nem volt kedvük ilyet lerakni az asztalra. Szóval és tetüvel mindenki igyon sok jó házi pálinkát és hallgasson stoner rockot, ha lehet minél többet és ha igazán szeretné a kettőt élvezni akkor tegye tiszteletét a koncerteken, mert nem fog csalódni sok jó zenekar van hazánkban és néha eljut ide egy-egy külföldi is.

 By Stinker


Ui.: Itt jegyezném meg, hogy Április 26-án nemcsak hogy Stoneblade, Slide Away és Burning Full Throttle koncert lesz a Lelkifröccsben, hanem DUPLA SZÜLETÉSNAP is. Mindenki hozza el a legjobb fülét és garatját!  AMEN!  (Nico)

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr935184448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloody holly 2013.03.30. 17:27:07

Nagyon helyes , Ideje volt mar a jo palinkarol posztolni !
Annyit fuznek meg hozza, hogy a palinka melle csak vizet szabad inni, a tobbi alkohol csak osszemaszatolja a tiszta palinkatol valo berugast, lehetoleg felest igyunk, 5-6 nal alabb ne adjuk, vizet melle, es ha jo a palinka (kizarolag hazi) akkor a masnapossag is kizart.
süti beállítások módosítása