Default style- Alternative style

Boris - Heavy Rocks (2011)

boris-heavy-rocks.jpg

Aiwass már egy ideje elküldte nekem ezt a Boris cikket, de csak most volt némi szusszanásnyi időm. Szerencsére nem egy égetően aktuális anyagról van szó, úgyhogy a pacemakereket vissza lehet venni normál üzemmódba. Ellenben amennyire nem aktuál, annyira alap. 

Boris - Heavy Rocks (2011)

Boris_bp1.jpg

Hát igen, a Boris...

Tonnás súllyal szakad ránk a lassú-középtempós nyitány. Egy kis levegővételnyi női beszédfoszlány után, amit talán a gitáros hölgy prezentál, hatalmas delay-szóló bontakozik ki, amit a szám végén egyetlen verze követ, japán (anya-) nyelven. A track-et egy kis noise-reszeléssel lezárva-fűszerezve. Bizarr? Lehet. De ezzel együtt nagybetűs STONER ROCK.

A fojtatás belehúz a tempóba, visszavesz a málhából, és hatalmas riffel nyűgöz le, az ének amolyan Garcia-s magasfekvésű, de lazább, általában japán nyelven jön, nem is zavaró, csak szokatlan, eleinte.

Kapunk itt hatalmas riffeket, szarrá vezérelt fuzz-noise-space-delay-wah szólókat, elszállós fellélegzést, de leginkább súlyt, és mindezt hihetetlen mennyiségben és variációban, ki akarhatna ennél többet?

Ezek a japcsik nagyon tudnak valamit.

Sayonara

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr855075011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása