Default style- Alternative style

Doublestone - 2012

Csabitól kaptuk:

doublestonefront.png

 A dán Blond testvérek kiegészülve Michael Bruun dobossal a harmadik EP-jüknél tartanak immár, erre hívták fel figyelmünket ők maguk. Határozott céljuk az időutazás, és nagyon úgy tűnik ehhez minden szükséges eszközzel rendelkeznek is. Tárgyival és emocionálissal egyaránt.
 Saját bevallásuk szerint is hagyományőrző jelleggel jöttek létre és munkálkodnak mai napig. Azon kívül, hogy van gitárjuk, dobjuk, helyenként orgonájuk is (és persze ezek használatához felettéb értenek is), elsősorban a felelevenítendő kor zenei világának ismeretével is rendelkeznek, hozzá óriási szívük és lelkük van. A fényképek láttán nem 65 éves "rutinrókákról" van szó pedig. Maguk mellé hívták még segítségül Andreas Krohn-t és Lars Lundtoft-ot, akiknek szerves részük volt abban, hogy ez az anyag így szóljon. Korábbi anyagaikba belehallgatva viszont azt tapasztaltam, hogy intha kicsit vastagabb hangzással dolgoztak volna, de ez így karcosabb, rusztikusabb. Gondolom füstöltlazac eszegetés közben döbbentek rá a közös gyökerekre és hogy bár a két srác nem tagja a szó szoros értelmében a bandának, de kellettek hozzá, hogy a tradíciók követése teljes legyen.
A 6 számos EP-t Lucifer keze indítja (örökzöld stoner téma). Kellemes kis bevezető, tiszta énehang és dallam, kellően recsegős gitársound, nem alulkevert basszus. Így indulunk neki az időutazásnak, és ebből később sem engednek a fiúk. A lemezen végig ezzel a szép, egyenletes teljesítménnyel haladnak végig. Együtt énekelős refrének, szellős riffek. Az An Omen (klippes nóta) és a Wolves gotta Howl című dalokban bekúszik a képbe (illetve a hangba) a Hammond is, ami mint tudjuk nagyon jól színez és helyénvaló ebben a műfajban.
Nem tudnék egyetlen tételt sem kiemelni a hatból mert mindegyiknek megvan a feeling-e, mind kedvelhető valamiért. A céljukat tökéletesen látó, ennek fényében zenélő srácok ők.

doublestone.jpg

 Tudják, érzik, csinálják. Jól csinálják!

 Akik kedvelik a '70-es évek zenéit, hangzását, hangulatát, a nagy öregeket, azoknak be fog jönni a Doublestone muzsikája, ebben biztos vagyok!
Koncertjükre lennék kíváncsi, mert élőben, jó keveréssel nagyon magamba tudnám szippantani az ak-kor szelemmét.

Oldalukról ingynes letöltési lehetőség vár ránk:

http://doublestone.b-evil.dk/

Egyéb elérhetőségek:

http://www.facebook.com/doublestone

http://doublestone.bandcamp.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr555028419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása