Default style- Alternative style

Goya - Demo

 Alapvetően a Világ két nevezetesebb Goya-t ismer. Akit mindenki ismer az nem más, mint Francisco de Goya spanyol festő és grafikus.  Róla azért nem nagyon mondanék semmit, mert aki nem ismerné, az rögtön keressen rá a neten, mert az általános ismeretekben benne kell hogy legyen, ha másért nem, hát az egyik nagyon gyakran használt festménye miatt. Előszeretettel használják Doom és egyéb okkult bandák ezt a képet. Saturnus felfalja gyermekét:

 

 

A másik Goya egy német hajó volt, amit a Szovjetek elsüllyesztettek 1945-ben 6000 Wermacht katonával és még egy-pár civillel egyetemben. Úgy tartják, ez volt a II: Világháború egyik legnagyobb tengeri katasztrófája.

 

 

Létezi Arizonában egy harmadik Goya is, ami egy zenekar. Helyi Heavy és Punk bandákból verbuválodtak össze. Közös metszéspontjuk a Sabbath, a Sleep, az Electric wizard és hasonló fajsúlyos bandák. Viszont nagyon is érezhető az Punk és a Metal, ahonnan jöttek. 

 

 

Szerintem a névválasztás nagyon rossz. Egyszerűen nem tükrözi, azt a produktumot, amit létrehoztak. Az is igaz, hogy a Boris-nál is el lehet ezt mondani. Nem véletlen, hogy a Boris-t emlegetem, mert valahogy mindig ők ugranak be amikor hallgatom a Goya demóját. Ebből azonban nem lehet messzemenően azt állitani, hogy egy Boris kópia, sőt. Egyáltalán nem is hasonlit a zenéjük, ami viszont közös, az nem más mint a dalokban végig ott lebegő punkos attitűd.

 Ellenben, de és egyáltalán, azonban is meg kell jegyeznem, egy az egyben Electric Wizard. Most nem kell legyintetni, meg huhogni, hogy ismét egy klón. Az, de már-már annyira jó, hogy nagyon. Mintha új Electric Wizard anyagot hallanál, főleg a Black Fire az, pedig ez egy gyors nóta, méghozzá éppen úgy, ahogy a nagy Elődök megkreálták volna. Talán a fent emlegetett punk hozzáállás végett lehet egy kicsit más, mint az EW.

 Ez a demo 5 dalt tartalmaz, és ez bőven elég is. Az emlitett gyorsabb Black Fire és az instrumentális Opoponax -on (milyen idióta szó ez?) kivül a másik három nóta hamisitatlan proto-doom tétel vastag riffekkel, elhaló, mégis erőteljes énekhanggal. Szép lassan kivájja a szivedet, megeszi a belső szerveidet és a maradékot felgyújtja, majd lehuggyozza.

 Esetleg tegyél vele egy próbát a bandcamp oldalukon. Nagyon sunyin kicsinálják a lelkedet! Meghaltok!

AMEN

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr164832697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlDutchman · http://stoner.blog.hu 2012.10.21. 13:38:12

El ne felejtsük a repülő, vándormadár Goyát se!
süti beállítások módosítása