Default style- Alternative style

XII Boar - Split Tongue, Cloven Hoof 2012

cover_1.jpg

 Aldershot, Hampshire, UK. Gyönyörű és barátságos környék. Nemrég sikerült arra járnom. Még a fű is sokkal zöldebb, mint nálunk. Hihetetlen, hogy egy ilyen nyugodt környezet egy ilyen bandát szül. 2010-ben alapították a XII Vaddisznót és azt hiszem, hogy ez a zenekar méltó a nevére.

 A második 4 számos 'mini' jött ki az idén januárban. 2011-ben szinte pontosan egy évvel ez album elött mutatták meg magukat először a XII című Ep-jükön. Az egy kicsit talán nyersebb kivitel az ideihez képest, de maradjunk a jelenleginél. Vidám album. Súlyos, vaddisznó lendületű, de vidám. Tele van Rock'n Roll-lal, ami kihejezetten szimpatikus nekem. Azt hiszem, hogy a jó öreg Lemmy jól érezné magát ebben a zenekarban. Az aggreszívebb és testes hangzás ugyan rámutat a stoner-sludge-doom  vonalra, ám összességében rock és R'nR. Dögös és pörgős elemek jellemzik. Anglia ezen része udvarias környék, de ezek szerint mégis van néhány elvetemült 'állat' aki talán hajnalig iszik a pub-ban vagy a próbateremben. Szövegeik elég trágárak és szókimondók, talán jobb lett volna 18-as karikával kiadni. Összhangban van a három zenész, egyiket se tudnám kiemelni, mert nagyon összeillenek és tökéletesen kiegészítik egymást. Az ének erős, férfias de nem a hörgés jellemző rá. Azt azért nem mondanám, hogy túl sok Motorhead-et hallgatnak, inkább az a lazán előadott mégis felpörgetős temperamentum ami miatt emlékeztet rá. Szerintem a koncertjeiken elég jó zúzás lehet. Szívesen megnézném őket egyszer.

XII Boar promo 2012 14.jpg

 Elérhetőségük egyszerű, a legtöbb fontos oldalon ott vannak. A srácok voltak olyan kedvesek, hogy mind kettő produkciójukat INGYENESEN letölthetővé tették! Ezeket a Bandcamp-en és a saját webjükön is meg lehet találni és 'pofonegyszerűen' LETÖLTENI!

A szükséges linkeket itt találjátok:

http://xiiboar.bandcamp.com/album/split-tongue-cloven-hoof

http://xiiboar.bandcamp.com/album/xii

http://www.xiiboar.com/music.html

Egy kis bemutató a 2011-es XII Ep-ről:

Facebook-on is megtalálhatók, szóval bátran lehet lájkolgatni...:

http://www.facebook.com/xiiboar

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr494778276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása