Default style- Alternative style

Avalanche - Thanatos 7"

 

Egyszerre futott be hozzánk két együttes felkérése. Az egyik egy spanyol brigád a Hijo De La Tormenta, a másik egy osztrák grupp, a hülye nevű Avalanche. Választhattam. Gondolván arra, hogy a sógorokat Tenkes kapitány se nagyon komálta, ráadásul egyes elméletk szerint nem mások ők, mint németűl beszélő magyarok, ezért a cordobai zenekart választottam elsőnek.

 Amint meghallottam az első akkordokat(?), kikerekedett a szemem és rögtön sörért nyúltam. Gyorsan beletekertem, hátha...de nem, ez a valóság. Nem lehet ezt befedni egy sörrel, de még egy üveg Unicummal sem. Elég annyi, hogy japán harci cápák harapják le a faszát annak aki ezt kiengedte a kezéből. Hallgathatatlan minőségű hangzás és szar dalok. Ez csak elrettentő példa lehet 2012-ben, hogy ilyet ne! 1993-ban a lábatlani kultúrházban nm rögzitettek ilyen fos minőséget...

 Ezekután úgy gondoltam, bármi jöhet, csak jobb lehet. És igen! De még mennyire hogy jobb!

 Az Avalanche azt irta magáról, hogy egy Hardcore zenét játszanak, erős Stoner és Doom behatással. Jaja, igaz is, azonban én ennél többet hallok ki a 7"-os debüt anyagból a Thanatosból. Emlegetik ugyan a Sabbathot és a Pentagramot, no meg a Sleepet is, az biztos, hogy rengeteget hallgatják ezeket a legendás csapatokat. Alapvetően ha meg kellene nevezni a gyereket, akkor sludgecore-nak hivnám. Először a Stone-Axe ugrott be, a basszus hangzása miatt. Akkora alapot ad a zenének, hogy felhőkarcolót lehetne épiteni rá. A dob kellően ellensúlyozza ezt a vastag soundot és még keményebbé, szikárabbá teszi az egészet. A gitár reszel mint egy ipari ráspoly, az ének eleinte furcsának tűnik azzal a kiabálós, néhol ugatós felhaggal, de ha ezen túlteszed magad már nem is annyira zavaró. Na ez az, ami HC az egészben. Na meg a 2010-ben kiadott demó. Az azért inkább volt Keménymag.

 Egyébként egy 2010-ben alakult zenekarról beszélünk, akiknek a demó után ez a három számos anyag az első igazi kiadványuk. Kiváncsivá tettek és nagyon várom már, hogy mivel jönnek elő legközelebb a srácok!

 "We are avalanche from vienna, austria. we play hardcore with a strong tendency towards stoner and doom metal. Our main influences are (besides some hardcore bands) black sabbath, sleep, pentagram etc. We are a band since 2010.
 In april 2010, we released our "among beasts demo" by ourselves and in june this year, our debut 7'' called "thanatos" has been released on green menace records from sweden and worship records from germany."

 Bandcamp, Thanatos, Demo (Among Beasts)

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr644715381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása