Default style- Alternative style

Empathy & Head For The Sun

548832_385147041534145_790208554_n.jpg

Augusztus 11.-én szombaton került sor a két banda összecsapására Dorogon a Kacsában. Mindkét zenekart volt már szerencsém látni élőben, így összehasonlítási alappal rendelkezem. Hangulatos szabadtéri helynek tűnik a Kacsa. Ráadásul egy bányató terül el mellette, ami kb. 1 perc séta. Ha kicsit nyáriasabb az idő, akkor biztos, hogy csobbanok egyet elötte és talán utána is.

hfts6.jpg

Mikor megérkeztem a Head For The Sun már javában hangolt, készülődtek az estére. Sötétedéskor vágtak bele a mázsás súlyokat rádpakoló rogyasztásba. Szerintem Magyarországon az egyik legeltaláltabb hangzású stoner muzsika ez, mely így egyedivé teszi őket. Súlyos riffek és pontosság jellemzi. Az eddigi koncertjeiket látva most elég összeszedettnek tűntek, nem volt semmi hiba, semmi kivetni való. Jó formában voltak a srácok. Ráadásul mikor Rico elővette azt a Dean-t, amit mostanában Eric Peterson (Testament) kezében látok, akkor aztán tényleg tátva maradt a szám. A füstgép okádta füst alól néha csak az ördögvillára emlékeztető gitárfej húzta magára önkéntelenül a szemem...

hfts5.jpg hfts2.jpg hfts3.jpg

P8111655.JPG   hfts4.jpg

Hála Istennek nem feledkeztek meg a kedvenc Slo Born nótámról sem, ami az ő produkciójukban is térdre kényszerít...

 Az Empathy jóval régebben alakult és akkor sokkal punkosabb stílust képviseltek. Ennek a mai napig is erősen érződik a hatása. Temperamentumosabb zenéjükkel hamar kihozták a közönségből állatot. Vinnie magyarul énekel, talán ezért is fogékonyabbak a 'műkedvelők' az Empathy-ra.

P8111730.JPG

Hozták a megszokott formájukat. Bár próbálkoznak sludge és stoner elemek beillesztésével (ami egész jól is megy), de hangzásra inkább a könnyedebb, szárnyalós, vidám hangulatút választották. Volt pörgés rendesen egészen a koncert befejeztéig. A hűvösebbre fordult idő sem tudta senki kedvét elvenni...

P8111719.JPG  P8111725.JPG

P8111722.JPG P8111700.JPG

Egy dolog viszont mégis elszomorított az éjszaka végére. Megtudtam, hogy Dorogon aznap volt egy utcabál is. A buli után kíváncsiságból ellátogattam oda. Vidám 'dáridó' szólt kihangosítva. Néha valami karaoki jellegű éneklést is hallottam, de ami padlóra verte az állam, hogy 'hosszúhajú metálpólós rockerifjak' táncoltatták a fehérnépet. Őket nem is láttam a koncerten. Ennek örömére rákérdeztem egy helyi srácnál, hogy miért nem jöttek el a koncertre, pedig csak 500.- forint volt a belépő... (Megjegyzem, hogy nem vagyok biztos abban, hogy fedezte a zenekarok benzinköltségeit). A válasz gyors, egyszerű és lesúlytó: "Miért? A szomszédban még egy metál házibuli is van."

Hát öregem! Sakk-Matt!

P8111668pici_1.jpg Vinnie-vel (Empathy)

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr54711530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása