Default style- Alternative style

Verdun - The Cosmic Escape of Admiral Masuka EP

 

Az az igazság, hogy hosszú-hosszú jegyzetekkel készültem, a Verdun Ep-jének ismertetéséhez, aztán úgy alakult, hogy mindet kivágtam a kukába. Lehet, hogy jobb is igy, mert megint szereztem volna egy-két jóbarátot. 

A Verdun egy francia Doom zenekar, akik erőteljes riffekkel és megkinzott dallamokkal, világvégi hangulattal szórakoztatják a nagyérdeműt. Ismertetőjükben emlitenek szinte mindenkit, aki a stilus megszületésénél ott volt Emlitik az Electric Wizardot is, de azért én még kihallok belőlük egy nem kevés YOB-t is.

 Három számot tartalmaz ez az Ep. Talán ennyit is irhatnék róluk, mert aki ezt a fajta doomot nyalja, annak igazán semmi újdonsággal nem szolgálhatok. Egy kicsit azért hiányzik az Electric Wizard ősi dohosságszagú groteszk undormánya; a tudat, hogy nem menekülhetsz az öreg gonoszság őrjöngésétől. A YOB végtelennek tűnő űrhideg magányossága is hiányzik. Az is igaz, hogy ez azért tényleg nem sokaknak sikerült még bemutatni, de legalább jó próbálkozások voltak. Ez se rossz, de mégis hiányzik valami. Az, hogy jól szól, az még nem elég. Arra viszont már igen, hogy jelezzék, itt vannak és igényt tartanak a figyelemre. Hát majd meglátjuk mi lesz ebből.

Facebook : http://www.facebook.com/pages/Verdun/159628640747996?sk=app_178091127385

Bandcamp : http://verdun.bandcamp.com



AMEN!

 

 VERDUN was born in 2010 by the communion of five musicians with substantial backgrounds (some members appear in Fleshdoll (Pervade Prod.), Grandizer (Basement Apes), Raspoutine etc.) who have in common the passion for heavy and hypnotic musics. Their master ? Hawkwind, Black Sabbath, Pentagram, Pagan Altar or Saint Vitus. After spending months in a cave of Montpellier (FRANCE) torturing their instruments in a wet cave, they decide to leave the darkness and carry the psychedelic flame that burns inside themselves. They hit the stage with Electric Wizard, Kylesa, Red Fang or with famous french bands like As We Draw, Quartier Rouge or Pord. VERDUN plays an anxious and oppressing Doom Metal whith heavy riffs, tortured melodies embbeded in fogs of delay, some spectral voices and atmospheres that introduce the end of the world. In the beginning of 2011, VERDUN makes an endorsement deal with Mazzette which provides their new prototypes of stompboxes in order to shape a very personnal sound to the band. Now, the five doomsters have just finished the recording of their debut EP "The Cosmic Escape of Admiral Masuka". The CD version will be available on January 2012 through Head Records (Pneu, Ofo Am, Goodbye Diana...) and in Tape on Throatruiner Records (Birds in Row, Comity, Plebian Grandstand, As we Draw...).

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr944494071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása