Default style- Alternative style

Mániákus stoner rockerek hazai pályáról

Egy haverom megkért, h. írjak egy másik haverom zenekaráról, az eredetileg Liliband néven formálódott, de nevét később Manic Minerre átkeresztelt társulatról. Összeállt az iromány, tessék, íme most olvashatjátok. :)

A Bálint (gitár),Gergő (szintén gitár), Lili (dob), Ádám (basszus) felállásban ügyködő együttes már túl van néhány kis klubkoncerten, idén pedig rögzítettek két szerzeményt, amelyet a Soundcloudon bárki meghallgathat. Instrumentális stoner rock a játék neve, kellemes jammelős formában prezentálva. A női dobos személye mindenképp kuriózum a stílusban, a Beavert és az Earth-t leszámítva nemigen jut eszembe más zenekar, ahol a szebbik nem képviselői közül vki pakolná a ritmust a húzós fuzzolós riffek alá. Röviden akkor a dalokról: az első, amelynek szimplán csak "Dal 2" címet adták, csendesen, lassú prüntyögéssel indul, majd néhány másodperc múlva berobban a torz gitár meg a dob kombinációja. Kicsit egy rockosabb Monkey 3-t idéz nekem ez a tétel, de fejvesztést vonna maga után a Karma To Burn (tőlük játszanak is koncerten feldolgozást), Balero, Tank 86 és Pelican nevének kifelejtése is, bár a Manic Miner nem annyira post-rockos, mint a chicagói kultbanda, inkább a fuzzos sivatagi közegben érzik otthon magukat. A második szám ("Dal 4" a címe) ugyancsak lassan indul, viszont itt már jobban variálják a srácok+a leányzó a dinamikai váltásokat, szemben az előző szám monotonabb menetelésével, noha az is tetszetős darab. Utazáshoz kifejezetten javallott ez a fajta muzsika, de akkor is megteheti hatását, amikor szimplán csak hátradőlnél és nem foglalkoznál semmivel az égvilágon... Tömören összefoglalva nem talált fel semmi újat a Manic Miner, de a meglévő hozzávalókból élvezhető elegyet kotyvasztottak boszorkánykonyhájukban. Na meg azt is tegyük hozzá, h. itthon egyelőre nagyon kevés ilyesmi stílusú együttes mocorog, úgyh. mindenképp megérdemlik az elismerést. Ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy ha netán bevennének egy énekest, az mit tenne hozzá, mennyit dobna a muzsikán. Mindazonáltal akinek felkeltette érdeklődését a cikk róluk, annak javaslom, h. május 24-én ugorjon le a Roham Bárba és nézze meg őket az olasz stoner kiválóság Zippo, vmint a szögedi Barbears társaságában!

Belehallgatás: soundcloud.com/lili-wolf/sets/manicminerband

Fácsébuk: https://www.facebook.com/manicminerzenekar

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr684476958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása