Default style- Alternative style

Gandhi's Gunn - The Longer The Beard The Harder The Sound

 

 

Ismét egy vendégposzttal jelentkezünk. A veszprémi Stoneblade zenekar (hallgassátok, szeressétek) oszlopos tagja, Szaki küldte el gondolatait a nemsokára megjelenő Gandhi's Gunn albumról.

 "Érdekes, de számomra kielégítő stílusú zenekar nyomul Genovában. Az Olaszoknál is rábuktak már a hozzám legközelebb álló műfajra. A Taxi Driver Record Store gondozásában fog megjelenni április 27.-én a Gandhi's Gunn második lemeze. Bár ez a sorban a harmadik hanganyag, mivel 2007-ben volt egy Ep-jük is, amiről pakoltak fel irományt az első lemezre. A kiadó az interneten is elérhetővé fogja tenni a lemezt. Címe: The Longer The Beard The Harder The Sound. Mindössze 8 Euróért letölthető.

 Megjegyezném, hogy minden zenész ebben a bandában szakállas jelenleg, ezért nem is értem miért adhattak ilyen címet ennek az anyagnak... Meglepőnek találtam, hogy magnókazettán is megvásárolható lesz. Úgy látszik a 'Talján' zeneimádók még használják az ilyen hanghordozókat. Az első album után kíváncsi voltam a csapat további fejlődésének. Eddig nem tapasztalt ötvözetet elég meggyőzően játszó srácok nem szaroznak.

 Psychedelic-Stoner! Igen, jól olvastad! Kicsit hangerőre emelve a zenét a jellegzetes stoner stílus mellett elszállós témákat becsempészett dallamok teljesen más dimenzióba repítenek el. Ezzel különleges hangulatot tudnak előhívni. A lazulás új formája ez a stoner világában számomra. A lemeznek vannak kellemesen lüktető elemei is, ami késöbb elsodor a korábban említett másik síkba. 8 dal hallható ezen az albumon is, amik megidézik bennem azt az érzést, amikor csak hátradöntöm a fejem egy kényelmes fotelben és lehunyom a szemem. Egy fárasztó és kimerítő nap után teljesen ki tud így kapcsolni ez a zene. Ráadásul az utolsó szám alatt ezt majdnem 10 percig élvezhetem, de nem jellemző az ilyen hosszú kifakadás  ezekre tökös gyerekekre.

 

 

Az erős hangú énekes Giacomo  Boeddu (de nem hörgős!) a megfelelő helyekre kellemes hangú témákat illeszt. A bőgő itt nincs mindenhol torzítva (Massimo Perasso), viszont a gitár (Francesco  Raimondi) hordozza a stílusjegyet. Andrea Tabbì De Bernardi hozza a hangulat által megkívánt témákat. Ügyesen együttműködik a többi hangszerrel. Nincs semmi amibe beleköthetnék. Eddig féltem bizonyos nemzetek csapataitól, mert nem mindig tudtak igazán meggyőzni. Itt viszont bűn lenne kihagyni...

 Kedvenc négytagú a felállás és nekem nem hiányzik még egy gitár innen. A neten több helyen is rájuk lehet nézni, többek között a sok felesleget felvonultató és néha már kétségbeejtő Facebook-on is. 

 Youtube-on a legtöbbet eláruló klippjük az ez:

 youtu.be/V_rYFY4q5tc

  Bár az egész Thirtyeahs címet viselő első albumuk (2010) anyaga szinte fennt van, mégis ingyen letölthető a Jamendo oldaláról innen: 
http://www.jamendo.com/en/album/86036 . 
  8 számot tartalmaz és szerintem aki keresi és kutatja a nem populáris, ám mégis kellemes meglepetéseket okozó melódiákat, az most gyorsan és legálisan néhány klikk által megszerezheti! Egyébként büszkék lehetnek a fiúk, mivel az elmúlt röpke két évben számos világhírű csapattal rúghattak egy színpadot, többek között a Clutch-al és az Atomic Bitchwax-al. Bízom abban, hogy idővel hozzánk is eljutnak.
/Szaki/"

 Bandcamp
 Reméljük Szaki még sok ilyen poszttal fog minket meglepni. 

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr884468421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.04.24. 15:12:02

Az előző albumról már írtunk egyébként, van hozzá letöltőlink is:
stoner.blog.hu/2010/06/19/southern_metal_stoner_metal_stoner_rock_gandhi_s_gunn

Köszi az új lemez ajánlóját Szaki!

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.04.24. 15:15:53

Ja bocs, a letöltőlinkjével valami akadás van, úgyhogy itt van egy működős:
www.mediafire.com/?gwowg0vxwet
süti beállítások módosítása