Default style- Alternative style

Review: Black Space Riders – Light Is The New Black (2012)

album: Black Space Riders – Light Is The New Black
megjelenés: 2012 március 16.

Nagyon vártam, és végre teljes egészében eljutott hozzám is a Black Space Riders új lemeze, a Light Is The New Black! Korábban, a banda által kiemeltek közül már ismertem az "I am Fire" és a "We Used to Live in Light (Exodus, Pt. 2)" számokat, amik nagyon kíváncsivá tettek, milyen is lesz az egész album. Folyamatosan követtem az eseményeket, a stúdiózásról szóló rövid bejegyzéseket a facebookon is, mert a 2010-es self titled lemez nekem nagyon bejött, nagyon jó zenészek ezek a német srácok!

Az albumra 13 szám került, mindegyik hozza a már ismerős BSR hangulatot, szerintem ez egy nagyszerű LP lett. A zenekar stílusa könnyen felismerhető, Space Rock és Stoner Rock elegyeként lehetne legjobban és legegyszerűbben körülírni. Természetesen megannyi más stíluselem is felfedezhető a témákban, de az előbb említett két irányzat nagyon is meghatározza a Black Space Riders zenéjét.

Ez a német zenekar igazán megérdemli a figyelmet, sőt, zenéjük teljes befogadásához picit több is kell, de ha kellőképp ráhangolódik az ember, akkor egészen különleges élményben lehet része. Nekem tetszik, amit csinálnak, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az űrhangokat, űrzenét mint akár a Hawkwind, de szeritnem a Kyuss-t kedvelők is könnyen azonosulni tudnak ezzel a stílussal, amit a Black Space Riders képvisel.

Az egész lemez végighallgatása után azt mondom, hogy még a lemezmegjelénes előtt kiszivárogtatott "I am Fire" cimű szám a kedvencem a Light Is The New Black-ről, ami részben abból adódik, hogy már hosszabb ideje hallgatom, de amúgy tényleg rendben van az anyag.

Tracklist:
01. Creature Of No Light (Exodus Pt. 1)
02. Sun vs Moon (Total Eclipse)
03. Diggin’ Down (The Hole Pt. 1…From Deep Below)
04.  I Am Fire
05. We Used To Live In Light (Exodus Pt. 2)
06. Lost (Return Into The Void)
07. Night Over Qo Nos (Masremmey)
08. Startrooper
09. Walls Of Plasma
10. Someone Has Turned The Knob To Switch On The Light
11. Louder Than Light
12. The New Black (The Hole Pt. 2…From Above)
13. Lights Out (The Hole Pt. 3…Going Down)

Just a month ago, Black Space Riders released their second LP, called Light Is The New Black. Now,  after a few listening to the first two track on youtube ("We Used To Live In Light (Exodus Pt. 2)" and "I am Fire") I'm here to write a little review about the full album. My first opinion is that's a heavy sounded, great Space/Stoner Rock album! I really enjoyed the first "self titled" LP, too, and it's a nice sequel of what they started there. This music totally worth more than one listen, and I hope these guys can continue their ride through the black space for a long time!

http://www.blackspaceriders.com
https://www.facebook.com/BlackSpaceRiders
http://www.myspace.com/blackspaceriders
http://www.last.fm/music/black+space+riders

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr544381635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása