Default style- Alternative style

Doublestone - Set the World Ablaze

Ki ne ismerné a dán D.A.D. brigádot! És még ismertek-e dánokat? Egy időben Lars Jódobosvagyok Ulrich azzal dicsekedett, hogy ő dán ősöktől származik. Aztán itt van még a Mercyful Fate és az énekese, aki szólóban egy legenda lett: King Diamond. Hajbandák közül a nagyon cuki Pretty Maids vagy esetleg a mostanában mainstreamben mozgó Volbeat. Aki viszont a szűk farmert és a magasszárú pumacipős Thrash zenét kedvelte, annak még beugrik az Artillery és ennyi. Stoner zenekart pedig nem is tudnék emliteni, hacsak nem a Magnified Eyet nem.

 A Doublestone dán zenekar ráadásul Stoner mint, ahogy a neve is mutatja. Na nem annyira double, mint simple. Kezdő brigádról beszélünk, Nagylemez előtt. Tavaly kiadtak valami Really... EP 7"-t és most elküldték a lemezelőzetes Epjüket, a Set The World Ablaze-t. Nem kaptam egyből a szivemhez.

Hárman vannak, mindenki énekel, kivétel nélkül. A gitáros és a Basszeres testvérek. Hatásuk közt emlitik a Black Sabbathot és a Clutchot, de szerintem szimplán csak szeretik őket, mivel a NAGYOKAT nem lehet kihallani a zenéjükből. Megemlitik a Graveyardot, a Red Fangot és a Melvinst is. A Graveyardot sajnos(?) nem ismerem, de a Red Fang és a Melvins már dominál. 

Nem azt mondom, hogy jellegtelen ez a három dal, de azért lehetne a srácoknak valamiféle jellegzetessége. Ahogy látom, ez még csak most van kialakulóban. Remélhetőleg szakitanak ezekkel a már egyszer valaki álltal megirt dolgokkal és rátalálnak saját útjukra, mert a potecniál megvan bennük.

 Úgy gondolom, kissé korai lesz ez a mostanában megjelenő LP. Reménykedjünk, hogy mind hangzásban, mind ötletek terén is nagyot fognak alkotni, mert ez most nem annyira jött össze. Mindenesetre aki kiváncsi rájuk, az a Bandcampon meghallgathatja őket és ingyenesen le is töltheti.

 AMEN!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr613644243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chino the Hero 2012.01.29. 22:48:54

@joshibarat: Így van, a Gas Giantről már írt is vmelyikünk egy hosszú postot, vmint az összes albumukat fel is töltötte.

Chino the Hero 2012.01.29. 22:52:24

Ja, most nézem, h. az Te voltál, Joshi! :)
süti beállítások módosítása