Default style- Alternative style

Skeleton Gong : Eskimo Wizards & The Louisiana Swamp Priests (2011)

 

 

A Skeleton Gong nevű skót formációt mindössze két hangszeres alkotja, tavaly megjelent debütáló albumukon viszont olyan gazdagon tálalják földöntúli helyekre szállító, súlyos doom tételeiket, mintha legalább öten lennének.

A két zenész a mai kor hangszeres lehetőségeit kihasználva gyakorlatilag tovább is tágítja ennek a műfajnak a megszokott kereteit. A lassan hömpölygő, tonna súlyú basszusok folyamát és az epikus gitárszólamokat gyakran fűszerezik pszichedelikus billentyűháttérrel és kozmikus, atmoszférikus effektekkel, aminek hatására valami nagyon zseniális, -egyszerre ősi és modern- dolog jön létre. Az általuk létrehozott hangulat is egyedülálló. A megbabonázott hallgatót egy mágikus erők hatalmában lévő, misztikus birodalomba kalauzolják, ahonnét aztán nincs menekvés.

Az albumról külön érdemes kiemelni az Old Man Gong című space-doom eposzt, aminek csendesülős szakaszánál olyan basszusmorajlás kerül felszínre, hogy az ember beleborzong, a Gong But Not Forgotten-t meg már-már indusztrálisnak ható effektek tarkítják. A másik megrendítően monumentális mű az Entombed With The Pharaos, aminek szólómunkájához hasonlót maximum a Solitude Aeternus művelt még fénykorában. A harmadik szám kivételével tulajdonképpen komplex felépítésű instrumentális részeket kapunk mindenhol, leszámítva a zenei alaphoz szerkesztett beszédmintákat, közjátékokat.

Az Eskimo Wizards... a 2011-es év egyik legkülönlegesebb doom metal kiadványa, ezért ajánlom mindenki figyelmébe.



Ráadásul a teljes album ingyen leszedhető innét!



Tracklist:
1. Gongzilla (02:06)
2. Old Man Gong (12:27)
3. Pyramid In My Mind (07:27)
4. Entombed With The Pharaohs (12:24)
5. Old Man Gong - Part II (11:21)
6. Gong But Not Forgotten (08:19)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr263537966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása