Default style- Alternative style

Otehi : Noisy Spirit (2011)

 

Az Otehi egy olasz trió, a Noisy Spirit című EP, pedig az első kiadványuk. Az utóeffektezéssel és a hangolásokkal nem végeztek félmunkát, a lemez igazi trippes kiruccanást nyújt annak, aki végighallgatja.
 


Az első, Monolith & Monolith című szám kezdetekor rögtön fel is merül az emberben a sejtelem, hogy itt valami nagyon állat dolog fog kibontakozni. A basszusgitár bitang módon torzított, stoner rockos groovolása és az erőteljes dobalapok mellett az énektéma durva széteffektezése is odabaszarint. Az énekes koma dinamikus kitörései olyanokat juttathatnak itt eszünkbe, mint pl. Urlo az Ufomammut-ból, vagy a Farflung-os Tommy Grenas. A tökéletes nyitószám második fele pedig kőkeményen megutaztatja a space rock kedvelőket is.

A második, Noisy Spirit egy három részes történet első darabja. Itt is az előző számhoz hasonló, szarrátorzított basszust hallhatjuk, kellően belassult és hengerlő tálalásban, bár elötte azért egy lebegősebbre nyújtott bevezetőt is hallhatunk. Kár, hogy kicsit hamar véget ér ez a szám.

Sebaj, a következő, Noisy Spirit II.-ben rápakolnak egy kis kakaót az előzőekre, még a két pengetős hangszert is durvábban megtorzítják. Egyébként instrumentális darab és megint csak túl rövidnek tűnik.

A következő, -ugyancsak instru- Noisy Spirit III. egy hosszasabb, lightosabb pszichedelikus sétafikálás után hasonlóan torzított basszussal jelentkezik. Ezt akár össze is lehetett volna kapcsolni az előző számmal.

Ezután megint(!?) instrumentális szám következik Leave Your Spirit címmel, túlzottan meditatív állapotba ültetve a hangulatot. Még dob sincs, ami ritmust adna, egyszerűen csak a delejes gitárhangok pendülése visszhangzik a sötétségben, legalábbis ezt az érzetet kelti a gitár túlgerjesztéséből származó mély hangok háttérbúgása is. Szerintem tök felesleges volt megbontani a lendületet ezzel a számmal.

A következő Savage Land végre visszatérít az élők közé, hogy ismét élvezhessük a horzsolós basszus fogós témáit.

A Desert Rider című záródarab valamivel változatosabb a lemez többi számánál. Elöször, mintha valami dzsungelben utaznánk az Amazonas mentén, aztán a hirtelen érkező -és persze megintcsak tisztességesen széttorzított- basszus áthelyez minket a sivatagba. A szám kakofónikus kiállása után végül ismét visszatérünk a dzsungelbe egy tudatmódosult kis látogatás erejéig, amit fuvola és kozmikus effektek varázsolnak egzotikussá.
 


Kíváncsi vagyok, milyen nagylemezt fognak összedobni ezután a rohadtjól sikerült EP után, a Monolith & Monolith című szám meg kapásból az év egyik legjobb stonermuzsikája.
 

 


Letölteni innét, vagy innét tudjátok.
 

 


Tagok:
Macej Mikolajczyk : bass/voice,
Domenico Canino : guitar/effects/voice
 Vito Zito : drum.
 


Tracklist:
1. Monolith & Monolith
2. Noisy Spirit part I
3. Noisy Spirit part II
4. Noisy Spirit part III
5. Leave Your Spirit
6. Savage Land
7. Desert Rider

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr263409754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlDutchman · http://stoner.blog.hu 2011.11.25. 11:12:08

Ez a Desert Rider téma egyszerűen zseniális. Kösz Joshi!
süti beállítások módosítása