Default style- Alternative style

Heavy Glow : Midnight Moan (2011)

 

Richárdunk(Rico) küldte át nekem nemrég a Heavy Glow legújabb albumát, azzal, hogy ez egy kifejezetten nekem való muzsika, szerinte meg baszottjó. Eredetileg az együttessel dolgozó Blair Kodman dobta az emailt blogunknak, hogy vizslassuk meg őket, a letöltés pedig meglepő, de ingyenes, mégpedig innét.

A csapatról egy rövid kis infó : San Diegoban tevékenykednek, hárman művelik zenéjüket és ezelött a nagylemez elött már kiadtak 2 EP-t, Heavy Glow(2009) és The Filth and the Fury(2010) címmel. Saját elmondásuk szerint pszichedelikus blues rockot játszanak, amihez azért simán hozzátehetjük a retro kifejezést is.

 

 

Amit én konkrétan észleltem a lemez hallgatása közben, hogy hihetetlenül élő hatással szólal meg az egész, mindenféle digitális érzet nélkül, persze nem véletlenül születtek elismerő kritikák a lemezt illetően pl. a Classic Rock Magazine, a The Soda Shop, a San Diego City Beat, vagy a Berkeley Place részéről.


Gyönyörűen puffanó dobhangokkal, nyersen búgó basszusgitárral és a háttérből megfelelő időben kiemelt blúzolós, villogós gitárhangokkal találkozhatunk a lemezen. A különböző hangszerek utózörejei, mint pl. az akusztikus pengetések visszhang jai, illetve a kiállásokba szaladó sistergések, búgások, pedig csak emelik az élő-feelinget. Mintha egyenesen egy pubos koncerten lennénk.


A számok alkotta összkép kifejezetten változatos: találunk itt dögösebb, hangosabb retro-garázs rockolást,  tábortűzhöz illő akusztikus dalokat, illetve a 70-es évekre  jellemző pszichedelikus álomképek is gyakran jelennek meg, persze csak arányosan, mint ahogy a háttérben finoman lebegő, Doors-os billentyűszólamok is leginkább színesítésként szerepelnek néha. Az énekes Jarred Mullins, nem dalospacsírtáskodik, vagy erőlködik, de azért nem is egy jellegtelen hang, bár a psych rock zenei világába jobban passzol, mint a blueshoz.


A Heavy Glow ezen az albumon nagyon hatásos módon hozza létre azt a fajta analóg feelinget és garázsosan élő jelleget, ami a legtöbb bandának nem igazán sikerül mostanában. Nagyon zsiradék! Rohadtul kellemes hallgatnivaló, amit minden régivágású rockrajongónak csak ajánlani tudok.

 


Tracklist:
1. Lose My Mind
2. Slave Dance
3. Today is Technicolor (One Step Closer)
4. All My Money
5. Collide
6. Purgatory Blues
7. Smithereen
8. Midwestern Lullaby
9. Diggin' a Ditch



Zenészek:
Jared Mullins : gitár -ének - orgona
Joe Brooks : basszusgitár
Dan Kurtz : dobok

 

 

Ahogy Ricó is mondaná : Rokk

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr763338932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása