Default style- Alternative style

Nagylemez: Birch Hill Dam - Colossus (2011)

Zene amerikából

A Massachusettsi Birch Hill Dam 2011-es lemeze a Colossus címet kapta, mely egyből egy remek utalás a lemezen található számokra, ugyanis szerintem egy kiváló 8 trekkes album lett ez. Nagyon sok általam is kedvelt Stoner zenekar stílusa ötvöződik a Birch Hill Dam zenéjében, így örömmel vetettem neki magam a kritizálásnak.

Az első szám a címadó Colossus letisztázza, mivel lesz dolgunk a lemez meghallgatására szánt közel 40 percben, nem húzzák az időt, egyből belecsapnak a lecsóba, és ez a lehető legjobb választás volt tőlük. A lemezen én nem találkoztam negatív meglepetéssel, de a számok szerkezete nagyon tetszett, ügyesen összerakták a dalokat, és egy egységes képet mutat. A harmadik Fathoms Below című dalt különösen megkedveltem, jó kis stoner rakenrollt tolnak ezek a srácok.

pics from facebook (BruceBettisShoot2011)

Korábban 2009-ben jelent meg lemezük, azt még nem hallottam, de természetesen ezt követően az lesz a következő, amit meghallgatok. A Colossus-t meg streameljétek innen, vagy a saját oldalukról, mert megéri.

Birch Hill Dam plays a very heavy sounded stoner rock, their style is influenced by many bands I like, so I'm happy to listen to this great album and review it. The first song on the disc makes it clear that it is worth the 40 minutes spent. The songs are put together well, no complaints on their structures, forming an excellent unit.

Members:
Mike Nygard - Vocals
Sam Barrett  - Guitar
Matt Neely - Drums
Pete Gelles - Bass

Tracklisting:
1. Colossus 05:16
2. 2600 06:07
3. Fathoms Below 04:06
4. Slavedriver 03:02
5. Holy Days Aren't Here Again 03:25
6. Threatening Skies 03:46
7. Ivory Tusk 05:53
8. Spread Eagle 06:10

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr923272603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása