Default style- Alternative style

T-34 (Jönnek a Tankok)

 

Nem mondanám, hogy nagyon odavagyok az instrumentális zenékért. Nekem egy idő után unalmassá válnak, nem kötnek le, de azért van egy két banda amit akiket előszeretettel hallgatok, mert ezt az ének nélküliséget rengeteg fantáziával, ötlettel és döggel kompenzálják. Példának okáért itt van a Monkey3, vagy a nálunk az év buliját lehozó Karma To Burn, de emlithetném a személyes magyar kedvencemet az Uraniát is.

 Hollandiáról mindenkinek elsősorban a Coffeshopok, kerékpárok, szélmalmok és egyéb közhelyek ugranak be. Az viszont, hogy rengeteg kiváló zenész és zenekart adott a Világnak, az valahogy elmegy az emberek mellett. Asphyx, God Dethroned, Gathering, Gorefest és a stilusban hozzánk közel álló Sungrazer, 7Zuma7, Beaver, Astrosoniq és a Tank86.

Igen, aTank86 is Holland zenekar, sőt instrumentális. Nem is akármilyen! A két EP (Ariba '05, Behold '08) után mostanában jöttek elő az első nagylemezükkel RISE cimmel.

Zenéjükben keveredik komplex Thrash zúzda, a Doom súlyával, és a Stoner rock lazaságával. A két jól sikerült EP után a Rise is arra készül, hogy letépje az arcodat. Ez a nyitó Barrosphere dallal sikerül is. Az Axe pedig nem az a bizonyos "férfias" illat reklám zenéje. Sokkal inkább tudom elképzelni Jack Nicholsont az elmebeteg apuka szerepében, a ragyogásból, amint kis családját próbálja meg lemészárolni egy baltával erre a zenére.  

Get stoned!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr573075327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása