Default style- Alternative style

Kiabálós franciák

DENIZEN - Whispering Wild Stories

 

 

Egy egyéni kérés a blogon, a Denizen együttes kissé kilóg a Stonerblog profiljából, de ezúttal még belefér. Merthogy az ő zenéjük Hardcore. Magukat legalábbis ebbe a kategóriába sorolják myspace-en. Egyetértek. A francia banda 2003-ban alakult.

TAGOK:

Fabien Aletto - Vocals
Ludovic Barbiero - Guitars
Andréas Goumy - Drums
Colin Trognée - Bass

 

Nemrég megjelent legújabb albumuk, Whispering Wild Stories címmel. A zenei alapok jól ki vannak találva, nekem tetszettek, néha a dobosnál viszont éreztem némi bizonytalanságot. A gitárhangszínek pont jók, az első szám éppen úgy szólal meg, ahogyan kell. A témák mind dallamosak, néhol széttördeltek, néhol ott van a kellő monotonitás is, hogy csak úgy húzza a zenét.

Az egyetlen fix elem ebben a zenében az ének. Végig ugyanúgy tud kiabálni az énekes, ami bizonyos szempontból fantasztikus, és elismeréssel kell róla szólni, azonban aki nem állandóan hardcore zenéket hallgat, mert mást is szeret, annak szokatlan lehet, hogy nincs benne változatosság.

Ezért is volt az az érzésem félig meghallgatva az albumot, hogy milyen hosszú számokat írnak ezek a srácok, aztán láttam, hogy már a hetedik számnál tartok.

 

A hetedik számnál pedig azért is figyeltem fel a változásra, mert ez bizony a "Sunshine of Your Love" feldolgozása, nem titkoltan. Jó lett ez is, és a lehető legjobb helyre került, mert még ez után is van egy dal, ami a 'Walking on a Treadmill' címet kapta, már-már Black Sabbath-os zenei hatásokkal. Érdekes egészet alkot a Denizen új albumának nyolc száma, ismerkedésnek az együttessel kifejezetten jó volt.

 

A teljes albumot lehet streamelni bátran bandcamp-en: http://denizen.bandcamp.com/

 

 

Denizen is a Hardcore band from France. They just released a new album called 'Whispering Wild Stories'. They are influenced by many bands like Black Sabbath, Clutch, Electric Wizard, Down, Kylesa, Helmet, and Kyuss. Most of the hardcore style is reflected in the style of the singer. It's a little bit strange because it's not so much variety.

 

Nevertheless, the songs on the new album creates an interesting whole thing. Getting to know of the band it was very good.

 

You could stream 'Whispering Wild Stories' on bandcamp: http://denizen.bandcamp.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr1002863311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása