Default style- Alternative style

(A) péntek esti buli

kb. másfél-két éve elkeseredetten figyelem, hogy az egyébként is tré hazai underground zenei élet, hogy döglődik. a klubok csak akkor engednek jázszani (nem, nem hívnak), ha pesti vagy (mert akkor nem kell benzinpénzt fizetni eleve), meg hívj még két bandát magatok mellé, és mindegyikőtök adjon el 10-20 jegyet elővételben, vagy fizess előre 120ezer Ft-ot és akkor lemehetsz játszani, meg ingyenes bulikon 10-20-an lézengenek, ha esetleg többen jönnek akkor nem fogy el egy rekesz sör sem, se cd-t, se pólót nem vesz senki, ragozhatnám, de gondolom azért ezzel mindenki tisztában van. katasztófa.

szóval nem sok reménnyel érkeztem meg egy nap után, melyet más okból kifolyólag kb. 1 éve vártam, és még csak közel sem úgy sült el, mint ahogy terveztem, szóval nem volt jókedvem, na. Gyerekkori pajtásommal Danával mentem, már csak ilyen (mivel elment az összes kedvünk nem csak a koncerttől, de úgy unblokk mindentől) 'csakazértis' alapon.

a hely hatalmas (R33), már nem a méreteit tekintve, de feelingre az volt, hogy mindig ilyen-e nem tudom, mert először voltam, de nem utoljára. csak sört lehetett kapni és pálinkát (és ha nagyon muszáj kólát). kb. 3x annyian voltunk, mint amit az erogén zóna  határai elbírnak, úgyhogy épp nem tapostuk agyon egymást, de családias volt a légkör. gyerekkori napközim jutott róla eszembe, az oroszlányi Fekete Bárány 666. számú vendéglátó-ipari egység ahol annyian nőttünk fel a 24 Ftos konyak kólák és a tizesek árnyékában. szóval otthon voltam.

Buso von Kobrára értünk oda, mindenféleképpen el kell mondjam, hogy élőben sokkal jobban szólnak, mint mp3-ban (jéé!). az ének egy hajszálnyit tompa volt, gondolom visszavették a magasat róla, hogy ne gerjedjen, szóval ezt sajnáltam egy picit, mert nem nyilt ki az énekhang egészen, ami azért baj csak, mert qrva fasza volt a buli, hatalmas volt az ének, és ettől meg még jobb lett volna az egész. a másik ami kicsit zavart, az az hogy néha nagyon elkapták egymást a hangszeresek, vágott a produkció, rúgott, majd ahogy fekvést váltottak szétfutott az egész és mivel úgy gondolom, hogy nem ritmus probléma volt, akkor valamelyik (leginkább gitáros) vagy nem volt behangolva rendesen (ez kizárt ugye), szóval méginkább vagy oktávra nem volt beállítva a gitárja vagy húzza a húrokat játék közben (ki nem, ha elkapja hév pár sör után zúzásnál) és ez ilyen modern, tisztább hangzásnál kijön. ezt nem baszogatásnak írom, csak építő kritikának, egyébként is ez az én véleményem, úgyhogy ki nem szarja le, right?

a következő, (nekem) záró banda a Cherry Bomb volt, hál Istennek sok csaj lejött rájuk vagy velük, végülis tök mindegy, de örülök, hogy voltak csajok is, mélyen dekoltálva, tetoválva, táncolva, nem csak mindig az a sok nagy darab szörös pacák(ok). a produkció ismét hatalmas volt, kurva jó ének (két bandából kettő, ez azért szokatlan abban az országban, ahol általában az lesz énekes, aki elkésik próbáról - énekest lehetetlen itthon találni, de most már dobost is), a zene is kúl volt, a csajos nóták (gwen stefani, pink, christina aguilera - remélem jól írtam) naggggyon sütöttek (hot!!!) így lecsupaszítva, az Audioslave Cochise száma sláger volt persze, amit pedig nagyon vártam az a Monster Magnet Powertripje volt. van vele egy kis gubanc, méghozzá az hogy a többi számmal ellentétben ez a szám nem jó fekvésben van játszva, az énekes hangja nem tud kitörni (talán nem is az eredeti fekvésben játsszák, de ez most tökmindegy), A csajos számok nyilván jók, a chriss cornell is megy mert ő tenor, a wyndorf meg megkockáztatom bariton, ez mély a vokalista hangjának. szóval vagy lejebb kell kezdeni és egy oktávval feljebb énekelni, vagy megemelni az egészet (vagy másikat választani, ahol fentebb énekel dave), hogy ez is süssön, mint a többi. egy feldogozás bandának minden száma sláger!

Igazi rokknroll buli volt, sok jó dallal, jó bandákkal, jó énekesekkel, dögös, szexi csajokkal,  jókedvű emberekkel, forró hangulat, full house, tánc, vetítés, úgyhogy kicsit visszatért a hitem, a pozitív, derűs hozzállásom, amit köszönök a zeneakaroknak és helynek. régóta elveszettnek hitt dolgokra leltem megint, köszönöm. a bandákat feltétlenül lessétek meg mielőbb mert érdemes, az r33ba is menjetek el legalább egyszer mielőtt valakinek szemetszúr, hogy ott emberek jól szórakoznak és bezáratja!

ui: másnap Dutchcsal (aka: FlDutchman, aki ott volt a bulin is) találkoztunk egy pedal shoot-outra, ami már hatalmas volt és dumáltunk, hogy vannak arcok akik ilyen kimondottan sztóner fuzz pedálokat (is) gyártanak és felvillant egy gondolat, hogy milyen állat lenne, ha lenne ennek a zenének saját szórakozó helye, bandái, barátai, élvezői, pedál és erősítő készítő technikusai (akik ellátják pedállal a bandákat és hasznosítják azok visszajelzéseit, így tanulva meg minél jobban a szakmájukat), hangtechnikusai. szóval az egész hétvégém ragyogó volt, annak ellenére, hogy sajnos kb. csak 2 percet töltöttem a napsütésben. köszi Dutchnak is mégegyszer, a fotók (amiket szintén Ő csinált a pedal shoot-outról) itt láthatóak, már csak mert vannak, akik szeretnek ilyeneket nézegetni.

...get stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr152588731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aiwass 2011.01.17. 13:40:53

Na,ezt öröm volt olvasni,a 90'-es évek végén voltam ilyen hangulatú bulikon,a régi helyeken,amik rég beadták a kulcsot(III/III,Viking,Total-Metal,Patkánylyuk,Riff-Röff,stb).
A említett zenei közösség is jó ötlet,addig is a legjobb amit tehet az ember hogy hirdeti az igét!Get Stoned!:)
süti beállítások módosítása