Default style- Alternative style

Repost:Emberevők földjén...

MEN EATER : VENDAVAL (2009)

 

 

Magyar emberevés közben nem beszél.Ahogy fent is látjátok ez egy újraposzt,mivel Nico régebben már kirakta ezt az albumot,én viszont akkor elszaladtam mellette és csak most botlottam bele egy külföldi blogon.Nico jó iparosmunkaként jellemezte a Vendavalt,de szerintem megérdemli,hogy nagyobb figyelmet szenteljünk rá,illetve előző lemezüket is érdemes csekkolni.


Stoner,Sludge,Doom és Thrash.A portugál banda ezeknek a műfajoknak a zenei világában kalandozik legújabb lemezén.Aki esetleg ismeri a 2007-es debütáló lemezüket,azt tájékoztatnám,hogy az új albumon ugrásszerű fejlődés tapasztalható ahhoz képest.Hellstone című,2007-es albumukhoz hasonlóan itt is rengeteg súlyos,nehéz riffet,agyalást,borultságot és dühös témát kapunk,viszont a vokális részek kidolgozottabbak,a refrének együtt üvöltősebbek lettek,a zene pedig összeszedettebben,éretebben szól.Az Ambient(post) Metalos megoldások a Hellstone-nál szerintem túl nagy hangsúlyt kaptak és lehúzták a hangulatot,itt viszont ezeket inkább csak beleolvasztják a Stoner/Sludge alapú zenébe.Amiben még észrevételem szerint különbözőséget mutat a Vendaval és a Hellstone,hogy némelyik szám kiállásánál olyan pszichedelikus dallamokkal,blúzos kábulattal szállítják el a hallgatót,amihez billentyűs hangszereket is igénybe vesznek.Ezt szerintem csak mértékkel alkalmazzák,pedig ilyenből pakolhattak volna többet is.A lényeg,hogy a hangszeres rész,a dallamok,illetve a dinamika is nagyon működik(kb.olyan mint egy borultabb,sludge-osabb Corrosion Of Conformity),de a tiszta és erőteljes hangzású keverésre sem lehet panasz.Engem,személy szerint százszor jobban meggyőzőzött,mint a Hellstone.Akinek pedig ez a jellemzés sem volt kielégítő,az látogasson el a Men Eater myspace oldalára és döntse el maga,hogy végig akarja-e hallgatni az egész albumot.Ha rám hallgattok,akkor nem gondolkodtok sokat.Szóval ne menjünk el mellette szó nélkül,mert sírni fogok bazmeg.


Tracklist:
01. First Season
02. Heartbeating Locomotiva
03. Man Hates Space
04 Quatero
05. Drunk Flies Drugged Souls
06. Last Season
07. 1200
08. Medusa
09. Novee
10. Coldest Tide
11. Queen of A Million
12. Dead at Sea

 

MEN EATER : HELLSTONE (2007)

Tracklist:
01. Revolver
02. Black
03. Drivedead
04. Hellstone
05. Lisboa
06. Windyhorse
07. Upon These Walls
08. You Mean The Thrash To Me
09. Reminder
10. Redsky
 

 

Get Stoned!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr841778306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chino the Hero 2010.02.24. 12:31:34

Nico bizony eléggé felületesen hallgatta meg ezt a korongot, ha ennyire elment mellette és iparosmunkaként jellemezte. Nálam nagyon hallgattatja magát (már az első számban akkora kiállások vannak, h. elhajítottam jó messzire az agyam! D.:), a hangzás is nagyon atom!
süti beállítások módosítása