Default style- Alternative style

Mangrove : Endless Skies (2009)

 

 

Fogós dallamok,kurvajó riffek,heavy metal gyökerekből merítkező vokál,tökösség,szabadság,stb.Úgylátszik a svédek tényleg rohadtul érzik ezt a stílust,vagy legalábbis az erős dallamok gyártásában nagyon ott vannak.Csak néhány példa erre:Dozer,Blind Dog,Spiritual Beggars,Kamchatka,Terra Firma,The Quill.És ha már a The Quillről beszélünk,akkor körülbelül jó helyen is járunk a Mangrove stílusának meghatározásához,Jani Kataja dallamai és hangszíne is sokszor Magnus Ekwall-ra emlékeztetnek.Kibaszottnagy hangja van ennek a csákónak.Szerintem érdemes megismerkedni a másik két bandával is,ahol ugyancsak énekel és gitározik.Az egyik a stonerben utazó Sideburn,a másik pedig a Grunge jellegű zenét játszó Grand Bazaar.A Mangrove zenéje,pedig mindenkinek ajánlott,aki szereti a dallamcentrikusabb hozzáállású stonert,vagy a The Quill régebbi lemezeit.Ja,közben eszembe jutott még a norvég SAHG neve is,szóval valamiért arra is emlékeztet,csak ez nem olyan befordulós.


Tracklist:
01. Universal Time
02. Pieces of Our Yesterday
03. Endless Skies
04. River of My Soul
05. Time of Sorrow
06. Back By the Mountainside
07. Electric Eye
08. Mangrove
09. Quivering Ground

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr821763402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.02.18. 17:39:25

Az electric eye mennyire SAHG-os má,nem?

Chino the Hero 2010.02.24. 12:25:59

@joshibarat: Jó h. mondod, a SAHG is megérne itt egy misét.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.02.24. 15:08:06

@Chino the Hero: Ja-ja,remélem azok is jönnek má lassan új lemezzel és akkor a másik kettővel együtt ki lehetne pakolni.
süti beállítások módosítása