Default style- Alternative style

Baby Woodrose-S/T

Dánia ugyan még nem számít kimondottan rock/metal nagyhatalomnak, de ha odafigyelünk rájuk, akkor azért vitathatatlan, h. jónéhány minőségi bandát szabadítottak a nagyvilágra. Elég csak a D.A.D-re, King Diamondra, az Artillery-re, a Gas Giant-re, a Raunchy-ra, netán az utóbbi évek egyik sikersztoriját magáénak tudó Volbeatre gondolni. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, h. a Metallica dobos Lars Ulrich is eme kis skandináv ország szülötte. És persze jelen cikkem tárgya, a feelinges garázs-rock 'n' rollban utazó Baby Woodrose is Andersen hazájából származik, s őket meghallgatva azt kell mondjam, ezek a dánok bizony tudnak vmit.

Pl. király nótákat írni. Ebből pedig az Erdeirózsa Bébi legutolsó cím nélküli albumán nincs hiány. Ugyan sokáig csak érintőlegesen ismertem a csapatot (hallottam tőlük ezt-azt, az I Wanna Rock You Baby blogon is nagyon dícsérték, de nagyon nem ástam bele magam), viszont amikor belehallgattam ebbe a lemezbe és megszólalt az első dal, a Fortuneteller, egyből tudtam, h. a BW az én zeném lesz.

A fiúk hallhatóan a detroiti garázsrock iskola tanítványai (akárcsak nagy isteneim, a Hellacopters), így nyilván hatott rájuk az MC 5, a Stooges és Ted Nugent, de egyéb összetevők is beszűrődnek stílusukba (soul, pszichedelia, folk, stb.).

Punkos beütésű rock 'n' roll számaik egyből ütnek, emellett jó érzékük van az olyan komorabb balladák megalkotásához, mint a Doors/Jefferson Airplane ízeket egyaránt felvonultató, akusztikus Emily v. az ugyancsak borongós, pszichedelikus Countdown To Breakdown. A frontember, Lorenzo énekhangja hol Iggy Popot, hol Tom Petty-t juttatja eszembe; a karcos, füstös témák éppúgy fekszenek neki, mint az érzékeny líraiak.

Ez a banda, ha szerencséje van, simán betöltheti azt az űrt, amelyet a fentebb említett Hellacopters hagyott maga után a feloszlásával. Többet nem is mondok, akit érdekel, az töltse, hallgassa és ha ez bejött, akkor szedegesse a többi albumot is! Csalódás kizárva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr11746791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jószívvel 2010.02.10. 17:02:49

2009 egyik legtöbbet hallgatott lemeze volt nálam.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.02.10. 18:03:02

Igazi poszt-hippimuzsika.Nekem a Money For Soul lemezük a kedvencem,de a többi is kurvajó.Kb.minden albumuknak hasonló a hangzásvilága,talán a Chasing rainbow tér el egy kicsit a többitől.Bajéval már beszéltünk erről a csapatról a nyári blogtalálkozón,meg arról is,hogy miből származik a baby woodrose név.He-he.

Astronaut 2010.02.17. 23:07:48

Ez az album becuppantott... sorozatban 4szer hallgattam meg bazz
süti beállítások módosítása