Default style- Alternative style

Orange Goblin - Frequencies From Planet Ten

 Sokan azt mondják, hogy az Orange Goblinnak a 2002-es Coup De Grace albuma volt a legjobb. Lehet, viszont én most az 1997-es debütáló albumot szeretném egy kicsit bemutatni. A londoni csapat bemutatkozó lemeze nem váltotta meg a világot, semmi újat nem hozott, viszont már tudatták velünk, hogy nem szarral fognak ezentúl gurigázni.

 A hangzás közel sem tökéletes, de még mindig jobban élvezhető, mint egynémelyik mai bandának. A dalok szerkezete is amolyan "gyorsabb-lassabb-gyorsabb-elszállós" séma. Ennek ellenére nem unalmasak. Azt, hogy az éneket hátulról hallod, megszokod és fel se fog tűnni, annyira magával sodor a hangulat.

 Rögtön az első tételnél kiderül, hogy mire várjál. Gyorsabb kezdés után belassulnak és előkerül valahonnan egy hammond is. Aztán a Magic Carpet-nél lesz egy kis ökölrázás, csöcsdobálás, cowboykalap, rengeteg szesz. Talán felbukkan az a műbika is, amin bikinis csajok veszkócsizmában, kalapjukkal a kezükben, csillaggal a mellbimbójukon részegen mosolyognak feléd. A harmadik, igazi "Gyűrűk Ura" (Saruman's Wish), ha kicsit lassabb lenne, DOOM lenne. Az Aquatic Fanaticot egy szösszenet vezeti fel, ahol Pirx kapitány összes kütyüjét felpakolták a gitárokra. A Lothlorian (ismét Frodóék), amolyan Benkő Danis.

 A srácok le se tagadhatnák, Black Sabbathon nőttek fel, ennek ékes bizonyítéka az együttes névadó száma. Utolsó tételnél csak annyit mondok:Tőcsé magadnak egy pohár seritalt, gyújcsá meg egy szojuz-5 rakétát, dőjjé hátra a fotelbe'."Take it Easy!" Bonusnak a végén egy kocsmai vigasság van felvéve. Hangulat az van, el kell ismerni.

 Remélem tetszeni fog nektek, az összes hibájával eggyütt.

Get Stoned!!!

 Ja igen, a borító miatt jár az öt pont!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr11976537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.03.02. 23:02:04

Ez mekkora zene volt már anno,nekem a "Magic carpet" volt a kedvencem róla,egyébként szerintem ez a legsikerültebb albumuk és ráadásul rohadtnagy alap.

Chino the Hero 2009.03.02. 23:08:47

Alaplemez stonerügyileg,ehhez kétség sem férhet! Lehet,h. nem váltotta meg a világot,de ez a stílus nem is erről szól (arra ott van Bono és a U2,haha!).Az Orange Goblin-nak amúgy számtalan témája pályázhatna "az évszázad riffje" megtisztelő címre.Pl. a Round Up The Horses nyitóriffje egyik nagy kedvencem(mondjuk az pont nem ezen a lemezen található).
süti beállítások módosítása