Default style- Alternative style

Eat My Bones-IDKFA demo (2008)

Az Eat My Bones egy 2000-es évek közepe óta létező fiatal banda Pécelről.Ez az első komolyabb hangzóanyaguk és meglepett,mennyire ígéretes képet mutat:egy rakás elsőlemezes hazai bandát aláz.

A zene amolyan modernebb stílusú metal,doom/stoner elemekkel súlyosbítva.Mélyrehangolt,málházós riffek,többnyire középtempós alapok(itt a megszokottól eltérően nincsenek thrashes begyorsulások),amelyeket helyenként higgadtabb hangulatrészek törnek meg.Minderre pedig a frontember,Kósa Dániel acsarkodós énekstílusa teszi fel a koronát.Ha zenekarneveket kéne mondani,akkor leginkább talán olyanok jutnának eszembe,mint pl. Cathedral,Superbutt,vagy Nadir.Apropó:ha már utóbbi bandát megemlítettem,akkor tegyük hozzá,hogy Kósa Dániel egy darabig kisegített ott,mint basszeros.A majd másfél perces intro után jön a robbanás a "Dreams Assigned" képében és a lendület ki is tart végig.A négy rendes nóta("Dreams Assigned","Happy&Empty","Insomniac Nightmare","Mindtaker") közül nem emelnék ki egyet sem,mind egyformán erős.Ügyesen összerakták őket;hallatszik,hogy nem nyeretlen kétévesekkel van dolgunk,tudnak bánni hangszereikkel a srácok.A számok nincsenek túlnyújtva: egyik sem kúszik 4-5 perc fölé.Kicsit több dallam talán nem ártana az énekbe,ezen a téren még lehetne fejlődni,de így is egyben van a produkció.Már csak élőben kéne elcsípni őket;kíváncsi vagyok,ott mit nyújtanak.

Aki szereti az igényes,modern zúzdákat,kizárt,hogy csalódjon.A demó ingyenesen leszedhető a banda oldaláról:www.myspace.com/eatmyboneshungary.

Get Stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr3897962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.01.24. 19:19:49

Vaszics,Nico,Chino:
Iwiw-re másszatok fel,mer' hagytam nektek ott üzenetet!

Chino the Hero 2009.01.25. 17:11:31

joshibarat: Én nem találtam azt az üzenetet Iwiwen.
süti beállítások módosítása