Default style- Alternative style

Visszatekintés:Brain Police-Glacier Sun (2000)

 Most nem egy aktuális lemezről szeretnék írni,bár szerintem ezek a zenék mindig aktuálisak.                          A Brain Police egy izlandi banda,ami nem nagyon hallható a zenéjükben. Állítólag instrumentális zenekarnak indultak,ez talán hallható is a zenéjükön,főleg ezen album utolsó, közel 17 perces masszájában. Egyébként itt még Vagn Levi énekelt /gitározott, majd őt váltotta le Jens Ólafsson vokalista és ez a késöbbiekben jót tett a csapatnak. Nem akarják újragondolni a stoner muzsikát, de megbízhatóan hozzák azt a bizonyos desert-soundot. Cseppet sem érződik a jégmezők hidege, a fél év sötétség-fél év szürkület, mint ahogy a legtöbb északi zenekar mizantróp zenéjében. Viszont annál több Fu Manchu, Nebula, Dozer és egy kicsi Kyuss. Egyszóval erre a zenére még a koca vega is előkapja a pipát és serényen tömködi, hogy a zene szétmossa a hétköznap sivárságát és átadja a helyét a sivatag pompás sivárságának. Erre a zenére előkapod a kamionos baseball satyót, lengeted az öklöd. Megpróbálsz csajozni, ha még tudsz a sok sörtől.

 Az album egy pörgős nótával indul, a második egy középtempós darab a végefelé némi lebegéssel. Ez a váltakozás végigmegy a lemezen, egészen az utolsó számig, ami -mint említettem-17 perc közeli instrumentális elszállás. Egy számot emelnék ki csak a 7.Higway Special-t. Teljesen más az énekstílus és sound, ráadásul belassul a közepefelé és megszűnik az ének is. Igazi rokk.

 Úgy gondolom érdemes barátkozni ezzel az albummal. Nem biztos,hogy mindennap ezt fogod hallgatni, de ha egy kis lazulásra van szükséged vagy egy kis desszertre homokból akkor itt van egyétek!

Ja és:Get Stoned!

 stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr98793036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chino 2008.11.29. 18:30:06

Hatalmas zene!Ajánlott még az eddigi utolsó lemezük,a Beyond The Wasteland is!
süti beállítások módosítása