Default style- Alternative style

The Picturebooks - Imaginary Horse

10686596_10152776799235775_7495332082127633014_n.jpg
Dél-Kallifornia, koszos műhely, porral kevert dohos kenőzsír szaga, széttaposott Converse, mosógépet soha nem látott savankás farmermellény a felvarrók és kitűzők mögött, majomkormány, égig érő utasháttámla, merevváz benne legalább 40 éves Triumph vagy  Ironhead blokk. The Picturebooks-al szégyenszemre csak ma ismerkedtem meg, próbáltam meghatározni a stílust, de megmaradtam a "vonyítós szétfuzzolt drone sutyorgás"-nál. Technikában, komplexitásban nem is nyújtott sokat, szerintem egy hétvége alatt dobták össze a srácok az albumot mármint a megírástól a stúdióig, bár ez mit sem von le az értékéből, hiszen a hangulat az teljes telitalálat. Nem csak a zene, hanem a klippek látványvilága, mely nemrégiben újra virágzik a mainstream médiában is akár a Harley Davidson Iron promójában, akár a Sailor Jerry cseppet sem hatásvadász reklámjában köszön vissza. De ezt nyomja a The Black Keys is, csak az ugye más kávéház.
10645213_10152717153075775_7388073654010946158_n.jpg
Ez az a bizonyos hangulat ami megborzongat és megidézi számomra Amerika igazi aranykorát a 7o-es évekből főleg a két promotált video "Your kisses burn like fire" és a "PCH Diamond" segítségével.  A Pacific Coast Highway (PCH) a Kalifornián átívelő legendás tengerparti út, amelyről úgy mesélnek a fiúk, mintha két igazi keménytökű amerikai országúti huligánnal lenne dolgunk. Bár igaz az amerikai influencia és későbbi karrier, de a beszédes nevű Fynn Claus Grabke (vokál/gitár) és Philipp Mirtschink (dob) által fémjelzett duó Gütersloh-ból kábé csak annyira jenki mint én. A német páros (vagy trió?) azonban számos európai fesztivál - szács ez Sziget - után Amerikában is sikert sikerre halmozott nem mindennapi hangzásával. Ehhez valószínűleg hozzátesz a házilag épített/módosított hangszerek (nézd a dobot) és a betongarázsban, szó szerint két- általuk épített- motor között felvett Imaginary Horse album. A számok kielemzésének nincs sok értelme, vagy elkap a hangulat vagy nem. Akinek átjön a bugi az ezerszer szerencsésebb nálam, mert elkaphatja őket a Kadavarral együtt az A38-on november 5-én. Na de ennyi pofázás után lássuk ezt a két gyöngyszemet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr656793889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása