Default style- Alternative style

Red Alert - Csont Nélkül

 

Korábban már irtam (itt) a Red Alert demo felvételéről, most azonban itt van a "brand new sin" - hehehe- a Csont Nélkül. Nagy változást nem hozott, például nem lettek egy újabb Napalm Death , vagy egy ötvenezredik Pantera/Down klón, amitől már sugárban okádik az ember, annyira hiteltelen. Nem, a Red Alert éppen azt a lyukat tömögeti ki, ami a Sex Action után keletkezett. Ez a fajta bulizós Dirty Rokkandról, nem nagyon ütötte fel a fejét. Legalábbis hitelességet illetően. Ja igen, vannak itt olyanok, mint a Road, meg a faxomtudja "miaTankcsapdávalmegyünkturnézni" zenekar, de Red Alertből csak "egy maradhat", hogy az öreg Lambert Kristófot idézzem.

 

A Csont Nélkül albumot nem lehet úgy meghallgatni, hogy nekikészülök és meghallgatom, mert akkor oda a varázs. Kritikát se lehet róla ezzel a módszerrel megfogalmazni. Először is elmész szépen a koncertre, Főképp, ha a közeledben tartják. Meghallgatod utazás közben, vagy éppen házibuli alatt. Ez utóbbi szigorúan ajánlott. Előbb-utóbb  azt veszed észre, hogy dúdolod a dalokat, vagy éppen üvöltöd őket. 

 Mostanában nem pont az ilyesfajta zenéket hallgatom, mert már nem igazán tudom átélni őket, viszont a Red Alert visszahozza egy kicsit a fiatalságom. Direkt nem nosztalgiáról beszélek, mivel ez az anyag abszolút élő, jelenlévő és persze aktuális a maga közegében. Mindjárt ki is nyitok egy sört, mert erre a muzsikára aktuális. 

 

A szövegek jól eltaláltak, viszont a hangzás nekem túl nyers, szikár.Az is igaz, hogy mostanában inkább a sludge/doom felé evezek és hát ott nyilván más a hangkép. Ez a szikár hangzás meg éppen hogy ehhez a fajta laza, szennyes rockzenéhez illik, sőt. Emlitették a srácok, hogy a cimadó dalban, a Csont Nélkülben még herfli is feltünik, mint újdonság. Hát nem is tudom, az az egérfarknyi herfli nem igazán ad többletet. Azonban az tény, hogy sokkal komplexebb, mint a többi. Nem kel megijedni, a srácok nem kezdtek el progressziv zenét tolni.

Aki szeret jó zenére bulizni, inni, dugni, stb, annak feltétlenül hallania kell a Red Alert, Csont Nélkül anyagát. AMEN! 

Face, Soundloud

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr485644017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Györke Erik 2013.11.26. 16:17:12

Alig várom hogy kezemben tartsam az első lemezt!!!! Igyekezzetek srácok, az autóhifi éhes! :D
süti beállítások módosítása