Default style- Alternative style

Red Alert - Demo

Nemrég keresett meg minket a Red Alert zenekar.  Először is olvassátok el, mint mondanak magukról.

"A korábbi események már nem igazán lényegesek!  2009-ben Hajdúszoboszlón kezdett el kialakulni a jelenlegi formáció, ugyanis csatlakozott a bandába Kocsis Csabi dobos kolléga, akivel azóta is vállvetve koptatjuk a deszkákat. 2010-ben beszállt Hódos Csabi, aki a ritmus gitárt nyúzta. Ettől kezdve elég gyökeres változáson esett át a zenei irányzatunk! A két fiatal Titánnak köszönhetően (Csabákok) elindult egy elég határozott Stoner vonulat, amit még egy erőteljes előadásmód is kiegészített. Ettől kezdve a klub koncertek energiaszintje egy egy erőműével vetekedett.  Mondhatni, hogy a Red Alert régóta keresett ösvényre lépett! A négy tag különböző zenei érdeklődésének köszönhetően minden nótában több stílus fedezhető fel egyszerre.

A banda 2011-ben készítette első 4 számot tartalmazó demó felvételét Pokolból címmel! Ez még csak szárny próbálgatás volt, de így is született egy-két remek dal (Kocsma Rock, Pokolból). Ezt az idén fogja követni egy kis lemez melynek címe még nem született meg. Várható megjelenése Augusztusban lesz.

Végezetül csak annyit, hogy ROCK BELÉTEK!!!"

 

Nem sok időm van mostanában zenét hallgatni, és ami van az is csak a munkába be, illetve elfele a buszon. Többször is átgondolom ezért, mit hallgatok. Amit elsőre nem fogad be a fülem, azt már ugrom is át és jöhet a következő. A Red Alertre viszont duplán is kivánxcs voltam. Először is a képek alapján úgy néztem, tapasztalt zenészekről van szó és az manapság hazai szinten elég ritka. Másodszor pedig a számcimek után arra jutottam, magyarul vannak megirva a szövegek. Sokak szerint a Rockzene és az angol nyelv úgy passzol egymáshoz, mint kutyaszar a Pesti flaszterhez, én azonban nem feltétlenül osztom ezt a nézetet. Valóban  könnyebb angolul rikácsolni, de azért van egy két magyarul megirt üditő kivétel is.

 

Szóval már előre vártam a reggeli buszozást, hogy hallgathassak egy kis magyar rockot. Az első taktusoknál visszarepültem 1989-be a legendás Golgota utcai Fekete Lyuk illemhelyre. Ott éreztem utoljára azt a fajta lelkesedést, lendületet és összetartozást, amit a Red Alertnél is érzek. Igen akkoriban még a Tankcsapda is egy olyan suttyó zenekar volt, aki előtt öt ember tombolt, akik közül három azt se tudta, hol van, a másik kettő, meg családtag volt, vagy haver. 

 

A Red Alert nagyon jó magyar szövegvilággal rendelkezik, és a zenei is tökéletesen passzol hozzá. Direkt, mint egy haslövés. nem teketóriáznak, küldik, ami kell, azt jóvan. Nincs mellé ugatás és ennek a zenének ez a lényege. Érezd jól magad, mulass, csajozz, lazulj már le egy kicsit. A Wackorhoz tudnám hasonlitani. Megveszed a lemezt, meg is hallgatod egyszer-kétszer, de aztán már olyan, mintha már régóta ismernéd és már nem nagyon veszed elő. Inkább elmész a koncertre, mert tudod, hogy amit ott kapsz az többszöröse annak a dózisnak, amit a lemeztől kapsz. Az biztos, hogy aki elkeveredik agy Red Alert koncertre, az nem ússza meg ép bőrrel. Annak leszakajtják a fejét, a csajokról meg lepattan a bugyi, a többit meg már nem is merem elképzelni, nem még mondani...

Hallgasátok meg, mert nagyszerű kis anyagot tolnak elénk, de aztán mars a buliba, mert meghágnak a kutyák, ha nem! 

Soundloud

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr435254635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása