Default style- Alternative style

Killimanjaro - Killimanjaro (2011) | Heavy-Blues

Duplaposzt, első rész:

KILLIMANJARO

Mai első bemutatónk a Portugál KILLIMANJARO heavy-blues-stoner bandáról szól. A három tagot (José, Diogo, Joni) felvonultató együttes ugyanabban a városban tevékenykedik, mint az Aspen (hamarosan őket is bemutatjuk), és a Black Bombaim (iwannarockyoubaby). Úgy látszik, Barcelos városában kifejezetten jó az klíma a Stoner zenékhez.

Tömény 60-as és 70-es évek szűrődnek át a Killimanjaro zenéjén, ami szerintem jól áll nekik, végig ebben a szellemben szólal meg a 7 számos, tavaly decemberben kiadott bemutatkozó lemezük.

Nagyon érdekes, kicsit tompa gitárhangzás jellemzi az albumot, ami amúgy korrektül illik a választott stílushoz. Az első dal a "Prayer" címet kapta, és meglehetősen magabiztosan nyitja meg a többi szám sorát. A gitáron sok effektet nem hallhatunk, de nem is hiányzik. Az "Uncle Pope" a szám elején vastagabb hangzásával ragadott magával, a "Burning" szólójában pedig már előkerül egy wah pedál is, hogy feldobja a gitárt, méghozzá a lehető legjobbkor.

Azt követően a színvonal megmarad, az "I'll go by foot"-nál pedig az egész album felpörög, ami ki is tart a maradék három számra. A zenekar/lemez címadó dal az instrumentális "Killimanjaro" pedig egy jó kis összefoglalója a lemeznek.

Nekem nagyon megtetszett a banda, bátran ajánlom mindenkinek, tényleg heavy-blues lett belőle.

Streamelhetitek, de ingyenesen le is tölthető bandcampről. Gyűjtőknek pedig Vinyl disc formában is elérhető.

Tracklist:
1. Prayer 04:06
2. Uncle Pope 03:38
3. Burning 04:09
4. Empty 02:33
5. I'll go by foot 03:01
6. Killimanjaro 02:45
7. Everything can be a lie 05:27

https://www.facebook.com/Killimanjar0
http://botr.bandcamp.com/
http://botr-records.pt.to/
artwork was designed by Anoik: http://www.facebook.com/AnoikAnoik
all the pictures are from killimanjaro's facebook profile

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr963531075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása