Default style- Alternative style

Szereted a Panterát?

THE SIGN OF THE SOUTHERN CROSS : ...OF MOUNTAINS AND MOONSHINE (2009)

 

stoner rock, space rock, stoner metal, doom, doom metal, southern rock, mp3, mp 3, koncert, kritika, letöltés, zene, buli, stonerrock, stonermetal, doommetal, spacerock, spacemetal, space metal, southern rock

 

A név alapján,amit az egyik kedvenc Black Sabbath számom után választott magának az Észak-carolinai banda,valami hasonlóan belassult,okkultista témájú doom-ra számítottam,helyette viszont megmutatják,hogy mekkora Down és Pantera rajongók.A lemezen mintha maga Phil Anselmo énekelne,szerintem ennyire talán még senki nem közelítette meg ezt a hangszínt és énekstílust,de ennek ellenére mégsem lehet sanda szemmel nézni a csapatra.Egyrészt azért nem,mert nem sok hasonló hangot hallani manapság(most így hirtelen csak a 4Mag Nitrous ugrik be) és az is inkább ritkaságnak számít,másrészt pedig annyira ütős,erőteljes zenei alapja van az egésznek,hogy élvezet hallgatni ezeket a robbanékony,groovos,szaggatott riffeket és a vagány,southernes szólókat.

A lemez kb. 3 féle stílusra osztható:
1.Hagyományosabb,Southern Metal-ra : "Huck Finn","The South is Rising","Dead Skies","Stitch in Time"
2.Panterás groovolású,Thrash szaggatásokra : "Hog Callin'","Scry","Appointed Reaper","Stalking Horse"
3.Keménykötésű balladákra. : "Weeping Willow","Eating the Sun","Unwelcome in that House"

Mindenféle túlzás nélkül állítom,hogy a Southern/Swamp stíluson belül ilyen kemény,odabaszós lemezhez még soha nem volt szerencsém és ez nem csak az idei évre vonatkozik.Minden bandától már alapból valami hasonlót várna az ember,úgyhogy ha esetleg hiányolod az igazi erőt és keménységet a mai Southern Metal bandáktól,akkor ezt a lemezt bűn lenne kihagyni!

Az évvégi 10-es listámon betonszilárd helye van.


Tracklist:
01. ... Of Mountains & Moonshine 00:50
02. Huck Finn 04:23
03. The South is Rising 04:23
04. Dead Skies 06:38
05. Weeping Willow 05:09
06. Hog Callin' 04:44
07. Scry 08:03
08. Eating the Sun 06:38
09. Appointed Reaper 05:19
10. Unwelcome in that House 04:58
11. Purge 07:00
12. Stitch in Time (To Save Nine) 05:37
13. Stalking Horse 04:32

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr321488378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.T 2009.10.31. 17:46:31

Joshi úr, ezért most nagyon nagy köszönet!
Fura mód nekem a pörgősebb nótáik nem ütnek be annyira(bár még nem ástam bele mélyen magam az albumba), viszont a Weeping Willowban és az Eating the Sunban milyet énekel már ez a csóka? Konkrétan csak azért nem hiszem el, hogy itt nem maga Anselmo nyomja, mert szerintem ma már ő sem tud ilyen tiszta dallamokat hozni.

Lehetne ez a lemez vérciki az Anselmos ének miatt, erre pont emiatt emelkedik ki az átlagból. Nem fogom kibírni, hogy ne postoljam a southern blogra is.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.10.31. 21:25:17

Ezt az albumot mindenkinek hallania kell, úgyhogy posztold csak bátran
süti beállítások módosítása