Default style- Alternative style

Boldogok a LELKI SZEGÉNYEK !

 Minden kezdet nehéz. Igaz, hogy a tagok előélete nem ismeretlen, sőt...mégis nehézkes lett az első próbálkozás. Most nem azt akarom mondani, hogy szar lett az album, csak éppen idővel beérett a brigád és születtek jobb anyagok is.

 Kicsit távol áll a muzsika a zenészek régebbi dolgaiktól (Carcass, Shining stb.). Az viszont fura, hogy az extrémebb vonalról jőttek és nem nagyon kanyarodtak oda vissza, bár M. Amott az Arch Enemyvel ezt az ikergityós death metal szerű dolgot műveli, nem kis sikerrel. ( Egyébként az A.Enemynél is lehet néha érezni egy kis doom és stoner feelinget.)

 A lényeg a lényeg, az első lemez nem rossz, pláne kezdetnek. A hangzás hagy némi kívánnivalót, de ez egy '94-es alkotás. A kiadásakor egyébként még létezett a Carcass is, sőt 1996-ban jött ki nekik az utolsó lemez, a Swansong. Úgy gondolom, hogy a Spiritual Beggars lehetett akkoriban az első stoner metal bandák egyike, bár a Kyuss már túl volt ekkor az életművének nagyrészén, plusz egy koncertalbumon is. Igaz, nem lehet zeneileg összehasonlítani a kettőt, annak ellenére sem, hogy az életérzésük közel hasonló.

 Nagyon merem ajánlani a Spirizual Beggars azonos című belépőlemezét mindenkinek, akik csak most ismerkednek a stoner műfajjal és mellékágaival.

 Get Stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr831412183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemtombaje 2009.09.28. 18:45:49

Nekem is nagy kedvenc,pont egy hete vettem elő végighallgatni a munkásságukat,és fel is toltam mp3-ra...fasza...

wovbagger 2009.09.28. 21:27:37

mindegyik lemezük nagy favorit nálam is, de legjobban az ad astra.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.09.28. 23:12:25

Nekem a Mantra mellett ez a kedvenc lemezem tőlük.Imádom!Őszinte,egyéni,mocskos,élvezetes,baszottjó!Nem sok köze van a stonerhez,inkább dirt rock,de mind a mai napig alapnak számít.

nemtombaje 2009.09.29. 06:41:29

@wovbagger: Jaja,Ad astra sztem is a legjobb...

Chino the Hero 2009.10.08. 20:22:05

Nekem az On Fire is alap.Arra is egy rakat óriási témát írtak Amotték.Kár, h. olyan csendben vannak.Jegelni kéne már az Árcsenemit(hehe).
süti beállítások módosítása