Default style- Alternative style

Iszaphangzás: Locust On The Saddle,Sunday Fury,Black Szakadt - Ráday Club

A megújult Ráday-t sokan kritizálják,főleg a trágya hangzása miatt (bár egyik haverom volt ott nemrég Nova Prospect-en és azt mondja,az tök jól szólt).Ez sajnos erre a koncertre is rányomta alaposan a bélyegét.Ráadásul - hiába volt ingyenes - kurva kevesen voltak.Hihetetlen,hogy már egy olyan buli se mozgatja meg a népeket,amelyért egy kanyit sem kell fizetniük,csupán fogyasztaniuk kéne. (Apropó fogyasztás!Egy haverom szerint nyilván azért is b...tak lejönni sokan,mert kezdetben 100 ft volt a sör,most meg már 400 körül van.) Az emberek úgy látszik,teljesen ellustultak.

A bajok már akkor elkezdődtek,mikor kiderült,hogy az első fellépőnek hiányzik egy gitárerősítője.A kiskunfélegyházi Black Szakadt emiatt csak cirka félórás késéssel tudott belecsapni a húrokba.Erről a zenekarról annyit,hogy - amint azt nevük mutatja - Black Sabbath tribute-ként indultak,de már írtak egy-két saját nótát azóta.Sőt,a beállásnál érdekes mód Depeche Mode-ot nyomtak,méghozzá a Personal Jesus-t (Richard Touch Face,haha!).

Kb. félórás szettet nyomtak a Szakadtak,amelyben néhány Sabbath klasszikus (pl. N.I.B.,War Pigs,Electric Funeral) mellett eddig írt saját zöngeményeik is terítékre kerültek.Nem volt rossz,de a Ráday-ra általában jellemző kritikán aluli hangzás hazavágta.A basszusból pl. szart se lehetett hallani.

Mindegy,következett a váci Sunday Fury,akikről már írtam többször is ezen a blogon és élőben mindig kurva jók.Most is önfeledten tomboltam a csapat mocsaras,riffelős,zakatolós metaljára.Nagyjából a szokott programot darálták le,volt Bullet,Save At Last,Revenge And Glory és a végén nagy örömömre előkapták a Rollercoaster-t,ami az egyik legkimagaslóbb számuk szerintem (legalábbis azok közül,melyek lemaradtak a lemezről).

Locust On the Saddle-t már régen láttam (utoljára a Doomriders előtt),úgyhogy mindenképp el kellett,hogy csípjem őket,mivel tavaly megjelent debütalbumuk nagyon ott van a szeren és persze élőben is méregerős a brigád.Az ABC tehetségkutatót nyert gárda mondjuk nem koncertezett sokat az elmúlt időszakban,történtek ugyanis tagcserék soraikban (kivált az énekes,Vass Imi és a basszeros Póbácsi),amelyek eléggé belassították a működésüket.Ez azonban nem zavarta a LOTS-t abban,hogy elkészítsék első klipjüket a Burn Out című számra.Most úgy fest,megtalálták a megfelelő embereket Vasi és Pó helyére.Az új énekessel,Alex-el (aki a C.F.H. nevű Pantera tribute bandából lehet ismerős) amúgy már láttam őket egyszer a Yukban,de ő akkor még csak beugrott.Az új bőgős pedig a szemtelenül fiatal Domján Gabi,egy berettyóújfalui srác.A visszatérő koncerten elhangzott az összes kiemelkedő LOTS nóta,így a klipes Burn Out sem maradhatott ki,valamint volt Breaking The Unwritten,Never Enough,Bank Holiday,Get Back(ez a legnagyobb kedvencem!),stb.Egy Down feldolgozás (Lifer) erejéig színpadra invitálták Póbácsit basszusozni,ami bizonyítja,hogy kilépés ide vagy oda,nincs köztük harag.Nagy sikere volt ennek a számnak,megőrültünk rá rendesen,de én már kicsit elcsépeltnek érzem.Mozgásban nem volt hiány;Szabó Tamás nikkelbolhaként pörgött a deszkákon és persze Laci se volt rest: ő sokszor térdre borulva gitározott igen nagy átéléssel.Szipszer Szabolcs meg hibátlanul hozta a húzós groove-okat és a megtördelt ütemeket.Az új tagokra sem lehetett panasz: Alex kiválóan hozta a szutykos-mocsaras-paraszt énektémákat,Gabi pedig - bár fazonilag kicsit kilóg a csapatból - remekül pengette a négyhúrost,már amennyit hallani lehetett belőle.Ugyanis a kásás (konkrétabban fos) hangzás sajnos a LOTS műsora alatt is uralkodott.Nem tudni,miféle démonok átkozták meg ezt a helyet,de ezzel a problémával valamit mielőbb kezdeni kéne. Remélem,amikor legközelebb megyek oda Mangod-ra meg Dharma-ra,azok már hibátlanul fognak megszólalni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr991019117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Bandit 2009.03.23. 12:23:12

Chino Mester, köszi a beszámolót és a pozitív szavakat!
Az írott történelem része lett a buli ezáltal, és ha másért nem is, ezért már érdemes volt megzúzni a Rádayt

Üdv
Tamás
(Locust)

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2009.03.23. 13:25:08

Chino, olyan idegesnek tűnsz. Iszol Te eleget mostanában?
A Ráday ezzel a hozzáállással hamar bezárhat, ugyanis azért nem mennek le sokan, mert hogy Téged idézzelek: "fos" a hangzás. A bevételt pótolni a sörárak megemelésével nem lehet sokáig. A szájhagyomány útján elhíresült hangzás negatív hatásait nagyon nehéz lesz megfordítani, mert amikor már se zenekar, se vendég nem lesz hajlandó a Rádayba lemenni, akkor már késő lesz lépni. A nyári fesztiválok idejét nem várnám meg egy komolyabb beruházással!

Chino the Hero 2009.03.24. 18:48:26

The Bandit: Igazán nincs mit.Nyomjátok továbbra is a rakenrollt!"It's Your Decision,Use Better Stamina".
Rico RokkaRolla: Ez nem idegesség és nem is az elfogyasztott piamennyiség kérdése.Hanem a kőkemény valóság.Egyszerűen kiábrándít,amikor a kedvenceimet ilyen illúzióromboló körülmények között kell látnom. Egyébként nem a Ráday az egyetlen;vannak még ilyen helyek,ahol az istennek se bírnak tökéletes hangzást csinálni.Ha már a nyári fesztiválokat szóba hoztad,ott volt pl. a Szigeten a Hammerworld sátor.Ott is sokszor pocsék volt a hangzás.Talán nem is akkora baj,h. megszüntették (idén ugyanis már nem lesz).

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.03.25. 22:16:08

Szerintem, ha egy klubban szar a hangzás, akkor bármennyibe is kerül a belépő (lehet ingyenes is), akkor is szar.
Ha pedig egy klubb nem veszi észre, hogy ennyien és ennyiszer fikázzák a hangzást, akkor miről beszélünk?
süti beállítások módosítása