Default style- Alternative style

Nebula - Transmissions From Mothership Earth

 

A Nebula ott volt, amikor a Stoner rock kezdett kifejlődni! Nem a születésénél, hanem a gyerekkoránál. Eddie Glass gitáros segédkezett még egy-két Fu Manchu album megírásában, de aztán lelépett és Ruben Romaro dobossal elkezdték felépíteni a Nebulát. Szóval a Nebula kulcsfontosságú abban, hogy megismerjük a Stoner rock érzést. 

 

A Nebula mindig is kacérkodott az psychedeliával és egy kicsit elvontabb, kisérletezősebb irányba kezdék tolni ezt a szekeret. Az új albumon a Transmissions From Mothership Earth-ön azonban majdnem túlzásba is vitték. Az egész album végig egy hatalmas trip. Nincs egyetlen "tiszta" hang rajta. Szinte mindenen van torzítás, fuzzolás, püttyögés. Space és psych minden mennyiségben. Betorzított énekhangok, zajos gitárok, talán még a dobon is van kütyü. Mindennek ellenére nagyon jól szól és élvezhető minden perce. A sok elektronika ellenére is egy vérbeli rock albumot hallhatunk. Remek dalokkal és dalllamokkal. 

 

A régi, egyébként remek, albumaikhoz képest teljesen új vizekre eveztek minden tekintetben. Az a kérdés csak, hogy ez csak amolyan kisérletezés a részükről, vagy folytatni is fogják ezt az utat. Én az utóbbit választanám, már csak azért is, mert friss vért pumpáltak a manapság langyos Stoner. Minden olyan Stonernek fontos ez az album, aki egy kicsit is foglalkozik ennek a stílusnak a jövőjével. AMEN!

https://www.facebook.com/NebulaBand/

https://www.facebook.com/HEAVYPSYCHSOUNDS

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr917876953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása