Default style- Alternative style

Doctor Doom - DoomO

Újabb reménység bukkant fel a Stonerblog háza táján, Bodródi Miklós személyében. Ezúttal a francia Doctor Doom első EP-jéről, a DoomO-ról irt. Olvassátok és hallgassátok. AMEN!

                                                           IDŐUTAZÓ GARÁZS-DOOM

A többé-kevésbé vegetáló metál színtér bontakozó trendje – igen, ilyesmik errefelé is vannak – a retro/vintage rock, továbbá divatos mutációja, az okkult rock, egyelőre talán még nem tud akkorát robbantani, mint mondjuk néhány éve a deathcore és társai. De azért jelen van, létezik és szép számmal képviselik bandák szerte a világban. Most épp Franciaországból keresett meg minket a Doctor Doom legénysége, hogy megosszák az érdeklődőkkel bemutatkozó anyagukat.

Saját bevallásuk szerint zenéjük 'foggy doom bluesy rock', ami tulajdonképpen elég jól fedi ténykedésüket. Professzionális hangzású, de roppant kínos szójátékon alapuló, 'DoomO' című demójukon keserédes, helyenként komor hangulatú, de ugyanakkor valahogy mégis kellemes rockzenét hozott össze a gall négyes.

Az emlegetett bluesos életérzés leginkább a nyitó 'The Sun'-ban jelenik meg. A lüktető alapszerkezet mellé máris megkapjuk mindazt, ami talán a legfőbb erényük: fogós gitártémák mellé leheletnyi, nem túl tolakodó billentyűfutamok, és csipetnyi hidegrázás. Nem kimondottan sötét zene ez, mégis egyfajta borongós hangulat járja át a képzeletbeli korongot, ami pont a nyitótétel gitár-szinti párbajában nyilvánul meg legélénkebben.

A srácok bandcamp oldalán páran máris kedvencként emlegetik a 'Relax, You're Dead' című tételt, ami valóban az egyik legfogósabb énektémát hozza, mellé pedig jár egy nem kicsit fülbemászó riff is. Előbbi kapcsán dicsérjük is meg gyorsan JL Pasquet visszhangos, garázs-effektes hangját, ami teljesen illik az alap hangvételhez. Kicsit olyasmi érzete támad az embernek, mintha a Black Keys legénysége közösen jammelne valami doom hordával.
Mindhárom szerzemény alatt találkozhatunk diszkrét tempóváltásokkal, elszállósabb témázgatásokkal és király gitárszólókkal. Ezek az ősrock fazonok bizony visszarepítenek minket a 60-as és 70-es évek fordulójára, ahonnan gyökerei erednek.

A bő negyed órás anyag teljes, tartalmas és hiteles bemutatkozás, aminek hála az STB Records már le is igazolta Végzet doktort, hogy ezek kiváló nóták végre vinylre kerülhessenek. Aki fogékony az ilyesfajta zenékre, az feltétlenül keressen rá, a demó alapján megérdemlik!

Bandcamp

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr735589938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása