Default style- Alternative style

Feuerzeug - Dead Wahines and Tsunamis (2012)

dwat.jpg


Írtunk már korábban erről a svájci bandáról. Most az történt velük, hogy a Heavy Planet(amerikában) az év albumának választotta ezt az anyagot, mi meg még csak nem is írtunk róla. Ezt pótlom most sebtiben.

Hát mit is mondhatnék? Baszott nagy, a Heavy Planet nem tévedett!

Reneszánszát éli az az első (neck) pickupos hangzás, amit vintage hangzású pickupokkal, vagy újabbak testbe behajtásával (távol legyen a húrtól) és fuzz pedálokkal nyomnak. Szóval van gitárhang is, meg gitár testhang is, meg fuzz is (pl. Brant Björk).

A zene? Vitát nyithatnánk, hogy mennyire stoner ez a rock, vagy sem. Az biztos, hogy modern felfogású, kísérletezős, útmutató és mindettől lesz izgalmas. A megszokott frazírok, hangok másképp összerakva, új köntösben. Nagyon kúl! Baromi jó hangok, effektek, tényleg jó, na!

Nem is emelnék ki egy dalt se, mert mindegyik kolosszális! Gyerekek! Hallgassátok, baromi jó, vagy csak az van, hogy a jobbik fülesemmel hallgatom a zenét, amit még Nico-tól kaptam ezer éve. Majd megmondjátok kommentben. Ők meg mehetnek már mainstreambe!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr525012812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása