Default style- Alternative style

Desert Icons - Breach 2010

Gabi küldte nekünk a következő beszámolót:

portada breach.jpg

Desert Icons. Azt írták magukról, hogy Mastodon és Kylesa hatásait viseli a zenéjük, ami rögtön megdobbantotta a pici Mastodon-rajongó szívemet, de eszembe is juttatta azt a dilemmát, amivel a Minsk zenekar megismerésekor kerültem szembe, ami hát egy az egyben Mastodon. Na de akkor mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Ezen agyalva pikkpakk elérjük azt a nem-tudom elmét, ami a Bódhiszattvának 5 évig tartó, a világtól elvonult meditációba tellett.
Szó, mint szó vegyes érzelmekkel indultam neki az album meghallgatásának.
Helyi szinten 'supergroup'-nak számítanak, hiszen több ottani (madridi) zenekar tagjainak együttműködéséről van szó: Ictus, El ego, Tragic vision, Guerrera. Zenei befolyásként az imént elmondott Mastodon-on és Kylesa-n kívül említik még a Baroness-t, Iron Maiden-t, Down-t. A felállás: 3 gitár (köztük egy csajszi!), bassz, dob, ének. Az album címe pedig Breach ~ nem Bleach, az egy másik zenekar :)

A Mastodon-koppintástól (vagy Minsk-koppintástól, na ebbe igazán ne menjünk bele...) való félelmem szerencsére nem igazolódott be. Ámbár tényleg hallatszódik a hatás, de az ének pl. egy csipetnyit skandináv irányba húz néhol (ott, ahol rikoltozóba tolja). Mindenesetre megvan az irány, igazán élvezhető az album (a rikácsolástól eltekintve, de az az én rigolyám, másnak lehet, hogy pont ez dobja meg). Jó kis egyvelege ez a sludge metálnak a pszichedéliával. Nem unalmas, önmagában és köretként (háttérzenének) is fogyasztható. Tempós, nem hagy unatkozni, ámbár igazán meghökkentő váltások sincsenek benne.

207252_197117843657019_7623812_n.jpg

Ha felénk tévednének, biztosan elmennék a koncertjükre.
Aztán meg meginnék egy sört a srácokkal :P

Elérhetőségeik a neten:

www.reverbnation.com/deserticons 

www.myspace.com/deserticons

www.facebook.com/pages/Desert-Icons/190834424285361

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr814708032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása