Default style- Alternative style

Pearls And Brass - The Indian Tower (2006)

A Gyöngyök és Réz egy amcsi trió, akikről túl sok infóval nem rendelkezem (annyit tudok, h. a Pennsylvania állambeli Nazareth-ből származnak és 2001 óta léteznek), de úgy vélem, mindenképp megérdemlik, h. itt bemutassam őket.Eddig két lemezt adtak ki, mostani írásom tárgya a második.

A zene nagyjából olyasmi, amilyet egy régivágású stílusban utazó, jammelős hard-rock bandától várni lehet.Tehát hatalmas megfejtéseket itt se keressen senki, ellenben baromi nagy FEELING (igen, így nagybetűvel!) uralja végig a zenét, méghozzá olyannyira, h. egyből az USA vmelyik déli részén érzem magam a kib...ott gyapotföldeken!A dalokat is nagyszerűen sikerült összerakni.Párhuzamként megemlíthető a Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Cream, Mountain, az újabb keletű csapatok közül pedig olyanokkal érezhető rokonság, mint pl. a Firebird (a dalfelépítések többször eszembe juttatják Bill Steer kis kompániáját), Spiritual Beggars és az Atomic Bitchwax.Sőt, ilyesmi muzsikával próbálkozik itthon az Ozone Mama is.Tehát nem valamiféle poros nosztalgiazene ez, hanem élettel teli, erőteljes, lehengerlő bluesos retro-rock, amelyre tényleg csak a legjobbak képesek.

Már az első album is figyelemre méltó, de az Indián Toronyra még jobban belehúztak.Csak úgy sorjáznak az ízesebbnél ízesebb témák, a húzós riffek (némelyik nótában igencsak virtuóz dolgokat nyomnak a skacok), az énekes (aki a basszeros is egyben) pedig hangjával egyszerre képes megidézni Eric Clapton-t, Jimi Hendrixet és Finn Ryan-t (Atomic Bitchwax, Core).Ha ki kellene emelnem számokat, alighanem a The Face Of God-ra, a The Boy In The Willow Tree-re, a No Stone-ra és a Black Rock Man-re tenném le a voksomat.A kezdeti lendületből a lemez végére kissé visszavesznek a fiúk, lévén a Beneath The Earth és az Away The Mirrors két kimondottan lassú dal.További pihenőt engedélyez még az album közepén elhelyezett I Learn The Hard Way című akusztikus blues zöngemény. 

Aki megőrül az efféle retrós stoner rockért, az tökkelütött, ha elmegy a Pearls And Brass mellett. 

Get Stoned!

stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom, doom metal, doommetal

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr721226375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.07.08. 13:16:08

Kösz Chino,pont ilyeneket keresgélek mostanában.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.07.08. 13:17:52

Viszont nem találom hozzá a linket.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.07.10. 19:01:14

No!Ámberek,itt van az a szerencsétlen,nélkülözött link a "The indian towerhez":rapidshare.com/files/54683971/pearlbrass05.rar
süti beállítások módosítása