Default style- Alternative style

Red Aim: Flesh For Fantasy

    Most pedig következzék az a banda és az a lemez, amely anno megismertette és megszerettette velem a sztóner muzsikát. Örök kedvenceim ők a mai napig is.

   Totális érdektelenség és méltatlan közöny, elutasítás kíséri végig a Red Aim négy lemezét és három EP-jét. Pedig szerepeltek ők nemzetközi rock/metal magazinokban, léptek fel nagyobb fesztiválokon is, mindhiába. Talán túlságosan rámentek a külsőségekre, a látványra, talán túl furának és bizarrnak tűnt az átlag fogyasztó számára Dr. Don Rogers (több mint eredeti) előadásmódja, nem tudom.

  Pedig a dokiék egy kitűnő dallamérzékkel és dalszerzői vénával megáldott zenekar voltak már az első demójuktól fogva. És még a hangszereikkel is tudtak bánni.

  A 2002-es Flesh For Fantasy viszont a legbetegebb lemezük mind közül. Komolyan venni igazán nem lehet, de nem is kell. A nyitó tétel a The Golden Nonstop, dorombbal (!) indít, majd egy lendületes, hammond orgonás témával zakatol tovább. Ám nem sokkal később következik a sorban a My Lovely Mr. Singingclub, ami hát... hmmm.... fogjuk fel a 70-es évek diszkóparódiájának, rendkívül idióta énekkel. Hallani kell, mert elképzelni nem lehet.

Az Aroma talán az a nóta, ami minden éppen (bulizni vágyó) sztónernek bejöhet. Akármilyen a hangulatod, ez a dal jó értelemben megduplázza, együtténeklős sláger a javából.

A Goodbye Sam, Hello Samanthát viszont ugratni szoktam, ha hallgatom a lemezt... itt szerintem Roger doki szívott valami enyhítő körülményt és (roppant idegesítő hangú) kakasnak képzeli magát, legalábbis úgy „énekel”. Megrázó élmény.

  A lemez ezt követő része viszont úgymond normálisabb, sőt néha meglepően normális. Még egy Scorpions feldolgozással is megörvendeztetnek minket a produkció vége felé.

  2003-ban kiadtak még egy albumot, a Niagarát, ami egy viszonylag komorabb, sötétebb, érettebb lemez. Szintén zseniális darab. Csak ajánlani tudom a zenekar régebbi dolgait is, mint az 1999-es Call Me Tigert, vagy a 2001-es Saartanic Cluttydogs-ot.

 

Red Aim myspace

 

Get Stoned!

 

stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr45793661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása