Default style- Alternative style

MUDDY ROOTS - Wings On My Back Lemezmegjelenés!

Minden valamire való Stoner, Blueser, Rocker idehallgasson! Ma jelenik meg hivatalosan a Moody Roots bemutatkozó albuma! Nagyon karcos, nagyon nyers, nagyon punk és nagyon blues! Ingyen is a tiéd lehet, de jobb lenne, ha elmennél egy koncertre és megvennéd CD-n!  https://www.facebook.com/muddyrootsrock/ AMEN!

 

 

Hippie Death Cult - 111

 

Ez év derekán jelent meg az új Hippie Death Cult lemez. Hogy miért pont 111 lett a címe, nem tudom, nem jártam utána, de aki tudja, ne fogja vissza magát, írja meg.

Nagyon sűrű és mély a cucc. Nagyon sok a blues-os alaptéma, amit nyakon öntenek egy súlyos doom és sludge keverékkel. Ha hasonlítani szeretném valamihez, akkor leginkább a Goatsnake, Black Age Blues albumához lehetne. Itt is ugyanaz a gyomorból jövő basszus  és a nyers gitárhangzás fedezhető fel. Kivétel az instrumentális gitározós Mrtyu és a lassú, elmélkedős Treehugger. 

 

Az anyag nem adja könnyen magát. Én is már hallgatom egy ideje és még csak most kezd összeállni a kép.

AMEN!

ANTAL és a jótékonyság

Nemsokára - December 7-én - másodszorra rendeződik meg a Heim Pál Gyermekkórház javára egy jótékonysági Gála! Rózsa Tomit, az ANTAL zenekar gitáros dalnokát és a dobost Kápontot kérdeztem meg egy-két dologról ennek örömére.

Sziasztok!

Először is had kérdezzek rá, mi van mostanában a zenekarral?

Tomi: Éppen léböjt kúrán vagyunk Viktorral, ami kicsit megnehezíti a minden napjainkat, de eléggé jól bírjuk. JC meg…. Nos, JC és a zenekar útjai különváltak. Nem volt meg az a kellő hő, amit szükségesnek érzünk, éreztünk.  Ez a dolog eléggé halkan és gyorsan zajlott le. A szakítást követően Viktorral mászkáltunk a Ráday utca környékén egy sötét vasárnapi hajnalon, amikor is hallottuk, hogy egy kis cica nyávog keservesen az egyik lépcsőház kapujában. A cicának vettünk tejet a sarki ABC-ben cserében ő meg megmutatta nekünk, hogy ki lesz az új nagysörényű basszusgitáros. Azóta a Cicát elneveztük Medvének!

Több, mint egy éve jelent meg a Countness albumotok. Mikor jön az új?

Tomi: Már írtunk az ázsiai származású kománknak, hogy az Ebay-ről augusztusban megrendelt dalcsomag,  baszik ideérni, szóval utalja vissza pénzünket. A csávó már marha régóta nem reagál, írtunk a Supportnak, de nem érik el a csávókámat. Körözést adtunk ki rá, de semmi… Szóval nincs más, mint paraszt módjára lemenni a próbaterembe és dalokat írni. Szerencsére ötletből nincs hiány. Mikor lent vagyunk mindig próbál valaki a mellettünk lévő teremben, így letudjuk nyúlni a sok amatőrnek valamelyik riffjét. Ennek a módszernek hála már két dal fixen kész. Egyiket el is játszunk december 7-én a jótékonysági koncerten, vagy mind a kettőt….

 

Melyik az a sör, amit bármikor meginnátok?

Tomi: Nem iszunk. És ezt most komolyan mondom. Viktor mindig vezet, ő a mi kis házi sofőrünk, aki azért fellel, hogy épségben megérkezzünk mindenhova, cserébe pedig remek szóviccekkel kápráztat el minket (Dől a della Donatella) Az új basszerről még nem szeretnék semmit sem elárulni, az ő kiléte csak a decemberi koncerten derül ki. Én meg mióta tudom, hogy apuka leszek, azóta egyáltalán nem iszom alkoholt.

Viktor: Leginkább a double ipa-k állnak hozzám közel. De manapság elég ritkán sörözök, jobban szeretek vezetni.

Gondoltatok arra, hogy valami igazán meglepővel álltok elő a koncerteken?

Tomi: Még magunkat is megtudjuk lepni néha, hogy milyen jól játszunk, ez nem elég? Amúgy minden koncerten van valami. Egyszer felléptem tündérkirálylányként, az szerintem marha menő volt. Amúgy meg minden koncertünk elején hirdetek egy Matt Pike hasonmás versenyt, de eddig mé nem találtam megfelelő ellenfélre.

Viktor: Lassan már az is meglepő, ha valaki a saját szerzeményeit adja elő.

Tudom, hogy miért pont ANTAL a zenekar neve (akit érdekel, az utána jár), de például a József is komoly név, vagy a Kevin, esetleg női név, mint például az Erzsébet miért nem?

Tomi: Az idei év a komoly névváltoztatások éve. Sokat gondolkodtunk azon, hogy sokan összekevernek minket az ismert rapperrel, plusz van mg egy antal & dayz formáció vagy mi a szar, ami alá rendszeresen besorol minket a Spotify. Ezeket ki kellene kerülni…. Gondolkodtunk azon, hogy Apey And The Pea-re változtatjuk a nevüket, úgy hallottam most az a név szabad. De az is lehet, hogy simán Imre leszünk, vagy nem is változtatunk és leszarjuk az egészet. De az is lehet, hogy most hazudok, mint a vízfolyás. Annyi hülyeséget összetudok hordani, hogy abból Dunát lehet rekeszteni. Szóval a válaszom a kérdésedre, hogy IGEN!

Azt mindenki tudja, hogy Tamásnak milyen eklektikus zenei izlése és markáns véleménye van mindenről, de Kápontról keveset tudunk. Nos itt az ideje meggyónni.

Tomi: Most akkor elmondanám, hogy Viktornak milyen ízlése van! JÓ! Mivel velem lóg sokat, így másmilyen nem is lehet, de erről beszéljen inkább ő.
Viktor: Hmm, pont múlthéten intéztük el közösen, hogy egy fesztiválra soha többé ne hívjanak.:D
Zenében mindig igyekszem valami új élményt találni, szóval elég szerteágazó, épp hol találom meg. Csak így stílusok nélkül bedobok pár nevet, amik épp a telefonomon vannak: (hed) pe, Belzebong, Cannibal Corpse, Clutch, Down, Electric Wizard, Funktasztikus, Fürgerókalábak, Isten háta mögött

December 7-én lesz egy jótékonysági koncert, a Heim Pál gyermekkorház javára. Ez tiszteletre méltó. Tavaly volt az első ilyen. Erről mondanátok valami bővebbet? Hagyományteremtés? Sajtó nyilvánosság?

Esemény facebook oldala!!

Tomi: A tavalyi volt az első, jól mondod, ahol csak underground zenekarok léptek fel. Így sikerült összeszednünk 170 ezer Forint, ami szerinte nem egy szar összeg, ahhoz képest, hogy milyen pici bandák játszottak. Idén magasabbra raktam a lécet, és már a nyáron jó formán leszerveztem a Watch My Dyingot, illetve az ősz elején elkaptam a Room Of The Mad Robots-ot is. Ők számomra két marhára meghatározó zenekar, így marha boldog vagyok, hogy előttük játszhatunk. A kedves sajtó szarik a hírre. Ez nem számít, nincs krumplink, nem létesítettünk szexuális kapcsolatot pénzért senkivel, nem kaptunk ki a Puskásban senkitől, sőt még ott sem jártunk. Nincs hírértéke annak, ha az ember jót próbál cselekedni. Ez elszomorító valamilyen szinten. Idén is az S8 underground club ad helyet az eseménynek. Ellenben elszomorít az a tény, hogy megkerestem több helyet (annyira sok azért nincs Budapesten) és mindenki pénzt kért azért, hogy oda vigyük az estét. Ezt én szemét dolognak tartom. Az S8-nak és Képíró Sanyinak külön köszönet, hogy próbálnak teret adni a kis zenekaroknak, nekünk.

Viktor: Fontosnak tartom, hogy mindenki a saját szintjén próbáljon segíteni a környezetén. Akár csak egy babakocsit segítesz felvinni egy lépcsőn, akár koncertet szervezel.

 Milyen volt beszervezni a zenekarokat?

Ahogy mondtam a Watch My Dying és a ROTMR hezitálás nélkül igent mondott. Semmit se kértek, amitől engem elöntött a boldogság, a szeretet, és a remény érzete. Ellenben akadtak olyan X éve létező zenekarok, akik voltak akkora parasztok, hogy leírták, nekik ebből a buliból nincs hasznuk, nem jönnek, vagy nem is válaszoltak. Ezek után azt elvárták, hogy egyéb sajtós megjelenésekkel segítsek nekik… Az ilyen menjen a picsába! Ezeket az embereket gerinctelen faszoknak tartom, akik arra se érdemesek, hogy megemlítsem őket. Túl léptünk rajta és marhára örülök az idei ütős line upnak. Igazából már a végén az volt a cinkes, hogy befér-e ennyi banda egy estére. A Treasondom konkrétan Marosvásárhelyről jön el, önköltségen, hogy játsszanak félórát. Nekem ez marhára megtisztelő. A Midnight Tears egy új feltörekvő sludge csapat, akik, ha oda figyelnek még el is érhetnek valamit. A Muddy Roots, Mundi Csabiék új zenekara. Mindig is bírtam Csabit, így egyből gondoltam rájuk. Az Igor’z nekem egy kicsit a lázadó grunge-punk korszakomat idézi, marha jó dalaik vannak érdemes őket is megnézni. A Space Cadet pedig egy csoda számomra. Együtt játszottunk velük egyszer az S8-ban már nem is tudom, hogy milyen koncerten, és azóta a két zenekar között szoros a haverság. Ők fogják a dolgok könnyedebb oldalát hozni. Amit még tudni kell az estéről! Érdemes időben érkezni, mert az S8 kicsi, nem egy Dürer. Várunk mindenkit, és készüljetek fel, hogy egy baszott jó este lesz!

Mit hallgattok egy hosszú autóúton?

Tomi: A Napalm Death You Suffer és a Kyuss Yeah című számát felváltva.

Köszönöm! Mindenki legyen jó és menjen koncertre! https://www.facebook.com/events/530090371066398/ 

AMEN!

Year Of The Cobra - Ash And Dust

És akkor 2016-ban jött ez a kislány basszusgitárral és a kisfiú a dobcájgjával és napokig csak azt hallgattam őket. Bemutatkozó albumnak az ...In The Shadows Below tökéletes volt. Igen, biztos lehetne találni hibákat benne, de aki azért hallgat zenét, hogy az öröm központját inger érje, az itt maximálisan örült.

Aztán a második, albumuk az a Burn Your Dead, az inkább útkeresés. Inkább csak egy lépcsőfok, amit ki is lehetett volna hagyni. Bár valószínű, hogy ha nincs, akkor a mostani album, az Ash And Dust meg se születik. Na, akkor már sírnék, az biztos.

 

Az Ash And Dust az album, ami igazán kiemeli őket a többi hasonszőrű zenekar közül. Itt minden a helyén van. Van itt doom, punk, stoner, minden, mint a búcsúban. Hallgassátok hát nyitott csakrákkal!

AMEN!

DÖ - Astral Death Cult

A Finn banda zenéje ... Doom. Bármilyen jelzőt oda lehetne biggyeszteni a Doom elé, ami kapcsolatban van valami sötét megfoghatatlan dologgal. Lehetne akár azt is, hogy atmoszférikus, armageddon, astrális, de még akár azt is, hogy grumpy. A lényeg az, hogy elég monoton és űrbeszaró végtelenségbebámulóan rosszat sejtető zene ez. Ahogy ők mondják Döömed! Legyen, jó ez bárminek is nevezzük!  https://www.facebook.com/astraldeathcult/

 

AMEN!

Muddy Roots - Lemezelőzetesinterjúilyesmi

cover.jpg

December 13-án jelenik meg a kőbányai Moody Roots zenekar első lemeze a Wings On My Back. Ennek apropóján egy kis ízelítőt adunk a lemezből, plusz egy mini interjú a zenészekkel. 

Stoner.blog: - Szeretnék egy-két dolgot kérdezni a lemezzel kapcsolatban.

Atis: Okézsoké :)

SB: - Lehet-e új lemeznek nevezni ezt a dalcsokort, hiszen vannak itt olyan szerzemények is, amit még a Burning Full Throttle égisze alatt íródott?

Feri: - Természetesen lehet új lemeznek nevezni, mert az a pár dal nem jelent meg, ill. nem igazán sikerült jól a rögzítésük úgy ahogy szerettük volna, és a felállásunk is változott, ami szintén befolyásoló tényező volt. Ha az a kérdés, hogy mennyiben más ez a lemez, mint ami a B.F.T. alatt íródott, akkor a válasz: semennyire, de mégis merőben más. Aki ismeri a történetünket annak a névváltoztatás feleslegesnek tűnhet, de mi le akartuk zárni azt a történetet.

Atis: - Véleményem szerint lehet, úgy felesben. Az is igaz, hogy a Burning Full Throttle-nél indultak az ötletek, de a befejezés teljesen Muddy Roots-os, mind hangzásban, mind megjelenésben.

Csabi: - Igen, jogos a kérdés. Pár számot játszottuk B.F.T. koncerten, és volt, amit fel is vettünk, de ezek nem kerültek ki publikusan semmilyen hanghordozóra. Nem is volt betervezve, hiszen a feloszlás után nem is tudtuk mi lesz. Majd, amikor összeállt a Muddy Roots, úgy döntöttük néhány számot megtartunk, mert jó számok, és szeretjük őket játszani. Valamiből csak a szöveget tartottuk meg, valamelyiket teljes egészében. De a kérdésre válaszolva, igen, számunkra ez egy teljesen új lemez.

SB: - Hogyan jött ez a nagyon száraz, „húsbavágó sound”?

Atis: - Ezt Feritől kérdezzétek, nem értek hozzá, én csak a „Hátulütő” vagyok! Hehe... :) Igazából én nem érzem annak, ha Te mondod biztos az. Számomra ez nagybetűs ROCK zene, ha húsba vágó akkor is. Lehet nyers, meg kő egyszerű, de engem megmozgat. :)

Csaba: - Miután a Muddy Roots már trióban működik, így a hangzáson is kellett változtatni. A „mentett” számokat is átkellet hangszerelni, hogy ne tűnjön üresnek, vagy ne legyen senkinek hiányérzete. De mindenképp olyan élő lemezt akartunk bemutatni, ami hasonlóan szól mint, amit a koncerteken tudunk adni. Semmi steril kozmetika, csak ahogy te is mondtad, száraz, erőteljes, kissé „vintage” akusztika. Azért is döntöttük úgy, hogy egyszerre játsszuk fel a számokat.

Feri: - Csabikám, a lónak a tekerentyűjét! Azért vettük így fel, mert lusták vagyunk, meg amúgy sem érünk rá semmire. Bár az is igaz, hogy ez a megoldás nagyban segített az összkép kialakulásában. Az tény - ahogy Csabi is mondja –, hogy egy garázsos, nyers, koszos valamit akartunk, és reméljük sikerült is annyira, hogy másnak is tetszik.  És kedves Nico, az külön öröm, ha neked úgy jött le, hogy húsba vágó, mert szerettünk volna neked fájdalmat okozni, hogy érezd a törődést. Na jó ez belterjes volt, majd kivágod. :)

SB: - A lemez borítója nagyon szép lett. Kinek a keze munkáját dicséri?

Atis: -Ó, köszi, örülök, hogy tetszik. :) Feri lányának, Rékának a keze munkája. Neki is maximális köszönet érte, igazán tehetséges.

Csabi: - Feri kislánya, Réka készítette nekünk, az album cím alapján. Nagyon tehetséges, és ha így halad nagyon profi művész válik belőle. Ezúton is köszönjük neki.

Feri: - Jó persze, próbálnátok mást mondani, akkor lesújtana az atyai szigor! Végre lett valaki a közelünkben, aki tud festeni meg rajzolni, szintén lustaságból kihasználtuk, hogy a nagyobbik lányom Réka ilyen irányú iskolába tanul tovább, és lecsaptunk az alkalomra. Tudod Nico, valakinek a „maffia” a családja, nekünk a családunk a „maffia”. Na jó, ez elég gáz lett! Kezd a riport egy család barát magazinná fajulni. Nem baj majd elküldjük a Nők Lapjának is! Hehe...

SB: - Hol lehet titeket elcsípni a legközelebb?

Csaba: - Még két bulink lesz idén, az egyik november 30-án Kiskunfélegyházán, a Tripla Music Clubban, ahol többek között a Killer Mendez, és a Baron Mantis is fellép. A második pedig Budapesten az S8 Underground Clubban, ahol a Heim Pál Országos Gyermekkórház számára szervezett jótékonysági Koncerten lépünk fel.

SB: - Ki írja a dalok szövegét, és van-e valami általános koncepció?

Csabi: - A dalszövegeket én írom, és vagy megtörtént, vagy elképzelt eseményeken nyugszik, és inkább érzelmi, mint tudatos mintán alapul. Semmi nagy megfejtés. Az élet amúgy is ad nem kevés témát ehhez. Nyilván nem tudom, tudjuk magunkat megkerülni, így az utazós, sivatagi témák is maradtak, de igazából bármiről szólhat. Politizálni nem fogunk azt megígérem. Azt meghagyjuk az arra kompetensebbeknek. És külön köszönet Dörgő Zsuzsinak, aki segített ráncba szedni a szövegeket.

SB: - Melyik sör a kedvenc?

Csabi: - Mi mást írhatnék erre: csak a Kőbányai! Mindig! Na jó a Soproni, meg a Borsodi is jöhet...tüskével! Vagyis Jäger-rel…De Ferinek, meg Atisnak van saját sörük is, azt majd ők kifejtik.

Atis: - Ez még kérdés? Kőbányai, na jó a Miller-t is kedvelem. :)

Feri: - Gyerekek mi ez a reklám dömping, kaptunk mi ezért pénzt? Na jó, nekem tök mindegy, csak kukorica ne legyen benne.

SB: - Terveztek-e még valami videót? Ki lesz benne meztelen?

Atis: - Igen Nico! Mindig az, aki kérdezi. :)

Csabi: - Na végre egy jó kérdés, valaki beavatott látom! A Devil's Highway” klipjére próbáltuk leszervezni Keanu Reeves-t a Kis Buddha, vagy Dave Grohl-t, a Végzet Pengetője miatt, de a koncertek, és az új Bill és Ted forgatása miatt, nem tudták vállalni. Maradt a Dance In The Sand”, ahol Katheryn Winnick, Kate Hudson és Emma Watson helyett csak Kathy Bates ért rá a pucér táncos szerepét elvállalni. A többi infó később!

SB: - A „Dance In The Sand” dalban kinek az ötlete volt a kolomp?

Atis: Az enyém, talán nekem ugrott be először, hogy próbáljuk ki, és bejött.

Csabi: Ne már, van benne kolomp!? Tuti Atis ötletét képezte a dolog! Hehe…

Feri: Nico, neked szerintem a kolomp a fétised.

Csabi: Hehe...Kolomp-Fétis. Biztos a kis birka lelke miatt! :)

SB: AMEN!

Facebuk 

Eugene Tooms - Interjú Vol.2. + Videóklipp

Elérkezett az idő az Eugene Tooms zenekar első klippjéhez és így az interjú 2. része is olvasható.

Sziasztok! Ismét jelentkezek egy-két kérdéssel. A múltkor kihagytuk a stúdiózást. Most azért kérdezném, hogy hol stúdióztatok? Mennyit változtak a dalok? Sávonként, vagy egyszerre vettétek fel az anyagot?

 Dudoma Viktor (DV): A stúdiózás Egerszalókon történt, Sohajda Péternél (Shapat Terror), Bálint dobta fel, hogy mi lenne, ha odamennénk, ők a Solidmennel párszor már jártak nála. Három napot töltöttünk ott, a dalokat addigra kiműveltük, szóval nem változtattunk ott már semmit. Együtt vettük fel a lemezt, óriási élmény volt, utána meg is beszéltük, hogy ezentúl másképp nem is akarunk lemezt felvenni, csak „élőben”.

 Micskó Viktor (MV): Az biztos, hogy nem működik minden zenéhez az egybenjátszós felvétel, de mi imádtuk. Nincs kanapén üldögélés, amíg mennek fel a gitárok. Cserébe minimális lehetőség van belejavítani, pláne metronóm nélkül, szóval lényegében amit feljátszunk, az lesz minden kis hibával együtt és kész.

Néztem a This Just In… dalra készített videót. Minimalista. Kinek az ötlete volt és miért pont ez / így?

 MV: YouTube-ra ugye mindenképp fel kell tenni a számokat, és gondoltuk, hogy akkor már lehetne több annál, hogy ott egy kép a borítóról. Nagy Viktor ötlete és munkája ez a térbeli animációs dolog, köszönjük szépen. Egyébként meglesz mindegyik számra, figyeljétek majd.

 Engem mindig is érdekelt, hogy egy adott lemez milyen inspiráció hatása alatt született. Titeket milyen dolgok befolyásoltak illetve ösztönöztek a dalok megírása alatt. Miket hallgattok mostanában? Ezeket meg szoktátok mutatni egymásnak?

 DV: Ez nem lesz túl eredeti, de engem maga a zene inspirál. Ha meghallgatok egy régi kedvencet vagy felfedezek egy új zenekart és gitárt akarok fogni, de azonnal, az a világon az egyik legjobb érzés. Ha netán szövegírással kapcsolatban is kérdezed, ott bármi. Könnyen megindul a fantáziám, volt, hogy ágyazás alatt ugrott be egy sor szöveg és arra fűztem tovább a dalszöveget. 

 MV: Ez engem is érdekel. Nem tudnék rámutatni dolgokra, hogy na ez, az tuti, hogy vannak meghatározó lemezek, zenekarok, koncertélmények, illetve járok dobolni Makai Lacihoz és Hámori Dácihoz, mindketten nagyon aktív profi zenészek, van mit tanulni tőlük. Szóval vannak hatások mindenhonnan, alszunk rá sokat, összegyúrjuk, aztán satöbbi.

 A zeneküldözgetés az megy, igen, de szinte lehetetlen követni, annyi van. Például ti is annyi zenét tesztek ki, hogy egész napos elfoglaltság lenne mindent meghallgatni. Azért igyekszik az ember.

 Sok olyan zenészt ismerek, akik nem nagyon hallgatnak semmiféle zenét, csak ha zenélnek. Sőt az újdonságokkal sincsenek tisztában. Nekem ez kicsit olyan, mint ha egy mesterember nem képezné magát és ugyanazzal a technikával, technológiával dolgozna, mint ahogy tanulta. Mit jelent számotokra a zene, illetve a zenélés? Illetve szoktatok valamiféle újdonságot belevinni a zenélésetekbe?

 DV: Nekem a zenélés egy létfontosságú dolog. Szerintem teljesen meghülyülnék, ha nem lenne.

 MV: Nekem is inkább a csinálás a motiváció, aztán persze abszolút van olyan, hogy hallasz valamit, és a zuhany alatt elmélázol, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk, jó, nem pont azt, hanem azzal a múltkori ötlettel kombinálva... De ja, koncertre nem csak a sörért megy az ember, új lemezt nem csak azért hallgatsz, hogy addig se legyen csönd.

 Utolsó kérdés: Hogy képzelitek el a zene jövőjét?

 DV: Attól függ, milyen lábbal kelek fel az adott napon és még akkor sem vagyok biztos benne, amikor ezen gondolkozom. Szerintem erről esszét lehetne írni, pont tegnap mesélte egy DJ barátom, hogy amikor bement egy hangszerüzletbe, ahol inkább az elektromos kütyük voltak túlsúlyban, azt látta, hogy 7 kölyökből 5 kezében valódi hangszer volt.  Közönség oldalról is csak megunják előbb- utóbb az emberek, hogy valaki autotune-olt hangom márkaneveket sorol a fülükbe. Úgy tűnik ma optimista vagyok.

Face, Bandcamp,

AMEN!

Indeed – Island Dal és Klip Premier!

Új videóklippel jelentkezik a budapesti Indeed zenekar. A csapat hosszú idő után ad ki teljes értékű klipet, amit eddig rögzítetlen „Island” dalukhoz készítettek.

A banda neve ismerős lehet annak, aki meg-megfordul a budapesti zenei életben. Aktívan koncertező, főleg garage-grunge-rock műfajban alkotó egységről van szó, zenéjükben azonban nagyon sok stílus és inspiráció találkozik egészen a Beatlestől, Nirvanán keresztül Bonamassáig.

A srácok 2018-ban megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat paksi fordulóját így különdíjjal bejutva az országos döntőbe, nyáron felléptek a Double Rise és Művészetek Völgye fesztiválokon, melette sok klubkoncertet maguk mögött tudva.

 

„Az Island egy kora őszi hétvégi forgatás eredménye. Szerettünk volna egy stúdión kívüli, teljesen spontán anyagot leforgatni, ahol nincs előre megírt forgatókönyv, se nagyon kitalált beállítások. Az ötlet és helyszíngazda Geri, a basszusgitárosunk volt aki bedobta, hogy menjünk el a nyaralójukba egy hétvégére és csináljunk bármit amit amúgy is csinálnánk. Így szóltunk pár havernak, szereztünk magunk mellé egy kamerást és péntek este elindultunk...

A dalt már tavaly rögzítettük az Origo stúdióban. Azóta koncerteken is játszottuk, de – a nyitó sorokat és a refrént leszámítva – állandó szöveg nem volt rá, így minden alkalommal máshogy szólt. Mivel ezt a nótát is a következő „Lazer” albumunkra szántuk, sürgetett az idő, hogy végleges formába öntsük. Nos, hála néhány szójátéknak, pár ponyvaregény-jellegű amerikai kriminek és az Óbuda-Solymár közötti egyórás buszútnak, megszületett végre a szöveg. Innentől kezdve már élmény volt rápasszintani az összeollózott sorokat. Nem csak kiteljesedett, hanem újjászületett a dal. A klipforgatásnál evidens volt, hogy azt sem agyaljuk túl.

A képarányt (mint a régi Tv-ken) direkt 4:3-as arányúra állítottuk, ezzel is megidézve az analóg korszak hangulatát. Egyébként ez hangzásban sem áll messze tőlünk, ugyanis az Island a főéneket és vokált leszámítva együtt lett feljátszva a stúdióban nem pedig külön sávonként. A hangfelvétel a budapesti Origo stúdióban lett rögzítve. A hangkeverés és mastering Beke István (Ivan And The Parazol) munkája, a klipet pedig Nyúl Nimródnak –New Reflection Films- köszönhetjük. „

 

A szám egyébként előfutára a soron következő és jövő évben megjelenő „Lazer” c. nagylemeznek amiről hamarosan még egy dalt hallhatunk a csapattól.

Legözelebb Nov. 6-án a belvárosi Három Hollóban láthatjuk a bandát színpadon, több külföldi és a hazai Ripe Foal zenekarok kíséretében.

facebook: https://www.facebook.com/indeedthemusic/

bandcamp: https://indeedrestoned.bandcamp.com/

instagram: https://www.instagram.com/indeedbandofficial/