Default style- Alternative style

Muddy Roots - Interjú

A COVID miatt sok zenekar nehéz helyzetbe került. Gondolok itt most főleg a koncertezésre.

Ti mit csináltatok ez idő alatt?

MR: Fú, rengeteg csípőspaprikát ettünk meg fokhagymát és sok gyömbér(sör)t, jégert ittunk, vagy whisky-t, így hellyel-közzel átvészeltük egészségeben az egészet. Mentálisan nem volt könnyű az igaz, de azért a maszkolás, a kijárási korlátozás ellenére, próbáltunk zeneileg összehangoltak maradni. Ritkábban de zajongtunk, dalokat raktuk össze, szövegeket írtunk, hangszereket próbálgattunk, vagy épp építettünk. Felújítottunk a próba helyet, hogy otthonosabb legyen, és tartottuk egymásban a lelket.

Ha jól tudom volt egy sajnálatos baleset is, ami miatt még azt a kevés fellépési lehetőséget is lemondtátok.

MR: Igen, miközben Feri egy nénit próbált átkísérni az úttesten - mert ő ilyen - egy csöves elakarta lopni a néne táskáját. Feri utána rohant, és majd egy fél évig üldözte! Aztán rátalált Rómában, ahol a csövesünk, a táskában talált lábkrémet próbálta pizzaszószként eladni egy étterembe. Szerencsére a nagy dulakodás után, amiben Ferkónk is megsérült sajnos, sikerült lefülelni a tolvajt. Azóta Kőbányán díszpolgár lett, és ingyen kap egy évig feltétet.

Valójában, egy héttel a 2021-es Alpárfeszt előtt, Ferivel történt egy elég csúnya létrás baleset, ami miatt megsérült az bal keze, így lemondani kényszerültünk a bulit. Nem részleteznénk, de elég ijesztően nézett ki utána, de szerencsére most már jól van, és szebb, mint valaha! Mármint a keze, nem Feri! �

 

Változott-e a hozzáállásotok a dalszerzéshez ez idő alatt?

MR: Szerintünk nem. Talán, hogy több időnk volt, többet is agyaltunk a dalokon, már néha lehet túl sokat is. � De ötletből sosincs hiány, mindig van egy riff, amit leüthetünk! Meg amíg lesz, addig csináljuk is. Ha más nem, magunknak a pincébe! (hehe)

Lesz-e változás az új daloknál? Hangzásban, témában?

MR: Na igen, ez mindig jó kérdés. Olyan, hogy jó hangzás lehet nincs is. Mi mondjuk mindig szeretünk valamit variálni, tesztelni, aztán vagy meghagyjuk, vagy nem. Most, hogy hárman vagyunk, fontos volt azért, hogy megtaláljuk a „saját” hangunkat (főleg Csabiét �), de nem tartott sokáig szerencsére. Meg hát nem is vót, előtte se! � Valamiféle változás persze mindig van. De, hogy most ez jó vagy sem, majd mindenki eldönti maga, ha meghallgatja a dalokat! Amit előre is köszi!

Tervek a jövőre nézve?

MR: A világ megváltó terveink mellett, próbálunk, minél többet koncertezni! Jaja, sablon, de ez jutott most így elsőnek eszembe.

Mi a véleményetek a mai magyar zenei underground helyzetéről? Én úgy látom, hogy a külföldi zenekarokhoz képest túl sokat nyavajgunk.  Nem csak a COVID-os időszakra gondolok.  Máshol teszik a dolgukat, dalokat írnak, online koncerteket szerveznek, sőt a svéd Mustasch zenekar egy tó partján koncertezett, ahol a hajókról nézte őket a közönség esetleg egy nyitott kamionnal járta Göteborg utcáit! Ez nálunk mikor valósulhat meg? Mármint a kreatív hozzáállás és a rinya elhagyása?

MR: Hmm, lehet… Egy a titkok, sok sört kell inni! Tüskével! Komolyabbra fordítva, mi nem nagyon foglalkozunk ahogy te mondod, a „rinyával”. És ezzel nem csak mi vagyunk így itthon. A mi zenei közegünk, ha lehet így nevezni ezt a valamit, mindig segített egymásnak, húztuk egymást, jó volt a kapcsolat, stb… Legyen az zenekari, koncert szervezős, rádiós, vagy blogos szinten. De egyre több kiéhezett banda ébredezik, szóval mi is megyünk előre… A Mustasch-ék meg bolondok, nem várhattunk tőlük mást. Kellenek is az ilyen inspiráló arcok, na ők teljesen azok!

Legközelebb hol lesztek hallhatóak, láthatóak?

MR: Várunk mindenkit szeretettel május 14-én az S8-ba, ahol lesz még rajtunk kívül a Deres, a RedA, és a Eugene Tooms.

Esemény: https://www.facebook.com/events/427840022443976

https://www.facebook.com/muddyrootsrock/?ref=page_internal

Köszönjük a lehetőséget mi is!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr3517827911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása