Default style- Alternative style

Vice Versa - Demo - Moszkvaiak forditott szerepben

Végre ennek is eljött az ideje. Sly barátunk irt egy két sort. Nagyon reménykedünk, hogy lesz folytatás, addig is olvassátok:

"Eddig egyszer volt szerencsém írni próbatermi felvételről, a magyar Drone’osh Toth esetében, pár éve, most viszont rátaláltam egy figyelemre méltó moszkvai csapat, a Vice Versa négyszámos demójára, amit tulajdonképp a próbateremben rögzítettek. Zajos is, ahogy kell, nem minden jön át tisztán a dallamokból, de még így is azt mondom, van egy olyan feeling benne, ami elviszi a hátán a produkciót. Érezhetően blues alapú, pszichedelikus csapdákkal teli felvételről beszélhetünk, amint végighallgatjuk ezt a közel harminc perces anyagot. Kidolgozottság, nagyon ritkán kibillenő dinamika, jó kis dögös témák jellemzik ezt a ködös atmoszférájú anyagot, olyan, mintha az időbe mennénk vissza vagy negyven évet, és valahol, egy kis klubban a sörünket szürcsölve egy koncertet hallgatnánk a csajunkkal.

Nagyrészt alapfogásokat alkalmaznak, rendesen összerakva, és a hangzást (amennyire a felvételből kiderül) is eltalálták, vastag ahol kell, koszos ahol az kell, és az elszállós részek is rendben vannak. Az ének jó, se nem túl sok, se nem kevés, demóhoz képest remek. A dobszóló, amit a hetvenes években szinte minden banda használt, itt is felbukkan és meg is fűszerezi rendesen a nyitó számot, ami óriásit robban, de az azt követő, sokkal lazább, bevezető narrációval feldobott dal is hatalmasat szól: a víziók közé vezet, lázálmokat hoz, egy másfajta tapasztalás felé kalauzol el.

Ezek azok a kis apróságok, ami miatt érdemes lesz követni, figyelni őket, és ha egyszer stúdióba vonulnak, remélhetően nagyot durran az is. Nem mondom, hogy hú de egyedi az, amit most kiadtak, de mindenképp figyelemre méltó, amit és ahogy játszanak. Hallgassatok bele, döntsétek el magatok, az anyag a bandcamp-ről ingyen letölthető."

Sly

 Facebook: https://www.facebook.com/pages/Vice-Versa/112740065518834
 Bandcamp: http://viceversacamp.bandcamp.com/
 Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=XXdgeXXWGxs

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr975336590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stoneRise 2013.05.30. 21:37:56

jó lett Szamuráj! :)

ash (-sly-) 2013.05.31. 16:21:50

Na, rájöttem mi is a jelszavam :) Kösz, majd igyekszem! :D
süti beállítások módosítása