Default style- Alternative style

Rescue Rangers : Manitoba (2012)

.

Emlékeztek még az Asylum On The Hill supergroupra 2010-ből? Na, most itt van ez a Rescue Rangers nevű francia csapat, aminek a 2012-es lemezét ugyanaz (Jason Groves) keverte, mint az Asylum In The Hill bemutatkozó albumát. Aztán meg az sem egy utolsó dolog, hogy vendégszerepel rajta Dave Angstrom (Hermano, Asylum on The Hill) és a mostanában botrányos viselkedésével elhíresült Nick Oliveri is, akit meg a QOTSA, Kyuss, Mondo Generator albumairól ismerhettek.

.

rescue-rangers-manitoba.jpg

.

A hangzás és a zenei megszólalás is valami hasonló lett, mint, amit az Asylum On The Hill-nél hallhattunk. Vehemens témák, mozgalmas dobjáték, energikus gitárok, törvényen kívüli beüvöltések és miegymás. Az "In Time, Pal" és a "Manitoba" szerintem simán ott vannak 2012 legjobb stoner rock számai között, az elvetemült "Creeper, The One Who Creeps" meg az év egyik legborultabb zenéje a stíluson belül. A space-es "New Astronomy"-nak, vagy a szomorkás "Why So Serious"-nek ráadásul van egy fajta 90-es éveket idéző, grunge jellegű légköre. Előbbinek egyébként valamilyen okból kifolyólag egy instrumentális verzióját is megtalálhatjuk a lemezen, de így járt a "Done.Gone" című dal is, amiből ugyancsak két változatot készítették. Kicsit soknak is tűnhet egyetlen lemezen öt szellősebb hangvételű szám, de a másik öt szerzemény kárpótolja az ütősebb muzsikákra vágyókat, szóval az "In time pal", a "The blank", a "Manitoba", a "Creeper, the one who creeps" és az "Ape shall not kill ape" miatt már nekik is érdemes végighallgatni. Legalábbis baromság lenne kihagyni.

.

Facebook: http://www.rescue-rangers.net/
Weboldal: http://www.myspace.com/rangersdurisque
Myspace: http://www.facebook.com/rescuerangersrocks

.

Tracklist:
1. In time pal (with Dave Angstrom)
2. The blank
3. Ape shall not kill ape
4. New astronomy
5. Why so serious
6. Done gone acoustic
7. Manitoba
8. Creeper, the one who creeps (with Nick Oliveri)
9. Done gone
10. New astronomy reprise
11. You are here

.

.

Tagok:
Pascal Mascheroni : Vocals & Guitars
Christope Fresard : Bass
Pierre Roulois : Drums


Vendégek:
Nick Oliveri
Dave Angstrom

.

.

.

Get Stoned!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr934700759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása